Obligacijų rinkoje vyravo korekcinės nuotaikos – JAV vyriausybės 10-ies m. obligacijų pajamingumas pakilo 4 baziniais punktais (iki 1,66 procento). FED vadovas J. Powell‘as pareiškė, kad JAV ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo tempas netrukus gerokai padidės. Pasak J. Powell‘o, FED tikisi, kad per mėnesį bus sukuriama apie milijoną darbo vietų. Jo pavaduotojas R. Clarida patikino, kad centrinis bankas negriežtins pinigų politikos, kol neturės tvirtų įrodymų, kad kainų stabilumo ir užimtumo tikslai yra pasiekti. Azijos biržose šįryt viršų ima pardavėjai – 8.15 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI buvo nukritęs 0,72 proc., Honkongo „Hang Seng“ 1,04 proc., Indijos „BSE 30“ – 2,70 procento. „Alibaba“ akcijų kaina šoktelėjo 7,16 procento. Nors bendrovei Kinijoje už antimonopolinių įstatymų pažeidimus skirta rekordinė 2,8 mlrd. JAV dolerių dydžio bauda, rinkos dalyviai, sprendžiant iš akcijų kainos pokyčio, laukė dar blogesnės vykdyto tyrimo atomazgos.

Investuotojai Baltijos šalių biržose apsukų nemažina. Penktadienį prekybos lyderio estafetę perėmė Šiaulių bankas – sudaryti 1856 sandoriai už 2,17 mln. eurų, kaina pakilo 7,23 proc. (iki 0,593 euro už akciją). Dar didesniu pokyčiu išsiskyrė „Grigeo“ – po žinios apie siūlomus 0,12 euro už akciją dividendus kaina šoktelėjo 14,08 proc. (iki 1,58 euro už akciją). Dideliais teigiamais kainos pokyčiais vėl pasižymėjo statybų sektoriaus bendrovių akcijos („Merko Ehitus“ +4,46 proc., „Nordecon“ +4,91 procento). „Vilkyškių pieninė“ (-1,41 proc.) pranešė, kad balandžio 30 d. vyksiančiam akcininkų susirinkimui bus siūloma išmokėti 0,08 euro už akciją dividendus (skaičiuojant pagal penktadienio uždarymo kainą dividendinis pajamingumas siekia 2,9 procento). „Tallinna Sadam“ (+0,84 proc.) paskelbė, kad pirmą 2021 m. ketvirtį krovinių kiekis išaugo 9,6 proc., o keleivių sumažėjo 76,1 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)