Kaip rašoma pranešime, pritraukdama papildomą finansavimą, AB „DelfinGroup“ siekia stiprinti rinkos lyderės pozicijas bei kurti naujus inovatyvius vartojimo paskolų produktus įvairioms visuomenės grupėms. Pasitelkdama naujus finansinių technologijų sprendimus, bendrovė planuoja toliau auginti vartojimo paskolų verslą bei dar sėkmingiau konkuruoti šiame segmente, taip pat ir su tradiciniais bankais.

„Stabilus AB „DelfinGroup“ augimas ir sėkminga patirtis pritraukiant finansavimą „Nasdaq Riga“ vertybinių popierių biržoje leidžia mums žengti dar vieną žingsnį ir pradėti planuoti viešą prekybą bendrovės akcijomis. Kol kas dar labai nedaug Latvijos įmonių išdrįso siūlyti savo akcijas biržoje. Šiuo žingsniu siekiame ne tik suteikti galimybę privatiems bei instituciniams investuotojams tapti mūsų stabilaus augimo istorijos dalyviais, bet ir įkvėpti kitas bendroves ateiti į biržą. Planuojame, kad naujieji akcininkai pelną gaus ne tik iš akcijų vertės padidėjimo, bet ir iš dividendų, mokamų kas ketvirtį. Per pastaruosius trejus metus bendrovė išmokėjo 6,73 mln. Eur dividendų“, – komentuoja Didzis Ādmīdiņš, AB „DelfinGroup“ valdybos pirmininkas.

„AB „DelfinGroup“ įėjimas į akcijų biržą duos ilgalaikės naudos visoms šalims. Taikydami naujausias technologijas, mes esame pasiruošę toliau plėtoti novatoriškas ir tvarias paslaugas plačioms visuomenės grupėms, taip pat padaryti finansines paslaugas prieinamesnes tiems vartotojams, kurie šiuo metu neturi galimybės normaliai naudotis bankų paslaugomis. Mes ir toliau mokysime bei šviesime visuomenę žiedinės ekonomikos klausimais, skatindami ir užtikrindami mažai naudotų prekių apyvartą savo filialų tinkle ir internete“, – komentuoja Agris Evertovskis, vienas iš įkūrėjų ir „DelfinGroup“ stebėtojų tarybos pirmininkas.

2020 metais neaudituota konsoliduota AB „DelfinGroup“ apyvarta siekė 24 mln. Eur, kredito portfelis sudarė 34 mln. Eur, EBITDA išaugo iki 9 mln. Eur. Apyvarta padidėjo 8 proc., kredito portfelis augo 9 proc., palyginti su praėjusiais metais, o konsoliduota EBITDA padidėjo 8 proc. Bendras AB „DelfinGroup“ aptarnautų klientų skaičius Latvijoje jau viršijo 400 tūkstančių, vidutiniškai per mėnesį išduodama 35 tūkst. skirtingų paskolų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją