Penktadienį Rusijos centrinis bankas pirmą kartą po dviejų metų pertraukos padidino bazinę palūkanų normą (nuo 4,25 iki 4,50 proc.) ir nurodė, kad dėl padidėjusios infliacijos pinigų politika bus griežtinama ir toliau (sausį vartotojų kainų indeksas siekė 5,7 procento). Rusijos rublis euro atžvilgiu pabrango 0,32 proc., iki 88,21 rublio už eurą. Savaitė akcijų biržose baigėsi tvyrant išpardavimo nuotaikoms – Europos bendrovių „Stoxx Europe 600“ indeksas smuktelėjo 0,76 proc., JAV „Dow Jones“ 0,71 procento. Teigiamu pokyčiu išsiskyrė tik technologijų sektoriaus NASDAQ (+0,76 procento), indeksą į viršų trūktelėjo 4,12 proc. pabrangusios „Facebook“ akcijos. JAV 10-ies m. vyriausybės obligacijų pajamingumas sumažėjo 5 baziniais punktais (iki 1,67 proc.) ir kiek atsitraukė iš pastarųjų metų aukštumų. Obligacijų pajamingumai smuktelėjo ir Europoje.

Baltijos šalių biržose prekyba vyko vangiai. Pagrindiniame sąraše didesniu, negu 1 proc. kainos pokyčiu išsiskyrė tik „Harju Elekter“ (-1,18 proc., iki 8,34 euro už akciją), daugumos bendrovių akcijų kainos šiek tiek sumažėjo. Penktadienį vykusiame estų mažmenininkės „Talinna Kaubamaja Grupp“ akcininkų susirinkime pritarta siūlymui iš 2020 m. pelno išmokėti 0,60 euro už akciją dividendus. Skaičiuojant pagal penktadienio uždarymo kainą, bendrovės akcijų dividendinis pajamingumas siekia 6,3 procento. Pažymėtina, kad bendra „Talinna Kaubamaja Grupp“ išmokamų dividendų suma (24,4 mln. eurų) yra didesnė už 2020 m. uždirbtą pelną (19,5 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)