Gegužės mėnesio ateities sandorių „Brent“ rūšies naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ trečiadienį ryte siekė 68,42 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,03 JAV dolerio, arba 0,04 proc. didesnė nei baigiantis ankstesnei prekybos sesijai. Antradienį šie sandoriai atpigo 0,49 JAV dolerio, arba 0,7 proc., iki 68,39 JAV dolerio už barelį.

Tuo tarpu balandžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) siekė 64,91 JAV dolerio už barelį ir buvo 0,11 JAV dolerio, arba 0,17 proc. didesnė nei ankstesnės prekybos sesijos pabaigoje. Antradienį šie sandoriai atpigo 0,59 JAV dolerio, arba 0,9 proc., iki 64,8 JAV dolerio už barelį.

API duomenys parodė, kad kovo 12 dieną pasibaigusią savaitę JAV naftos atsargos sumažėjo 1,047 mln. barelių, po to, kai ankstesnę savaitę padidėjo 12,792 mln. barelių. Ekspertai vidutiniškai tikėjosi atsargų augimo 2,715 mln. barelių, praneša „Trading Economics“.

Oficiali JAV energetikos departamento ataskaita apie energijos atsargas bus paskelbta trečiadienį vakare. „S&P Global Platts“ kalbinti ekspertai prognozuoja, kad praėjusią savaitę JAV naftos atsargos vidutiniškai padidėjo 400 tūkst. barelių, o benzino ir distiliatų atsargos sumažėjo atitinkamai 1,4 mln. ir 900 tūkst. barelių.

Tuo tarpu investuotojai nerimauja dėl paklausos perspektyvų Europoje, atsižvelgdami į lėtą vakcinavimo nuo koronaviruso kampanijų tempą.

Nemažai Europos šalių, įskaitant Vokietiją, Italiją, Ispaniją ir Prancūziją, sustabdė „AstraZeneca“ vakcinos nuo COVID-19 naudojimą dėl galimo šalutinio poveikio, gavus pranešimų apie po skiepijimo susidariusius kraujo krešulius. Visgi ekspertai teigia, kad aiškus ryšys dar neįrodytas ir kad šių atvejų skaičius neperžengia bendros statistikos ribų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)