Liuksemburgas atmeta šiuose straipsniuose pareikštus teiginius ir visiškai nepateisinamą šalies ir jos ekonomikos vaizdavimą“, – sakoma pranešime.

Remiantis straipsniais, kuriuos paskelbė Prancūzijos laikraštis „Le Monde“ ir Vokietijos dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“, 600 tūkst. gyventojų turinti mikrovalstybė išlieka viena pagrindinių vietų superturtingiesiems administruoti savo turtus – kartais piktnaudžiaujant ar netgi sukčiaujant.

Nepaisant po 2014 m. atliktų pokyčių, įvykus „LuxLeaks“ skandalui dėl tarptautinėms įmonėms taikomų palankių mokesčių susitarimų, šalis „išlieka mokesčių planavimo židiniu bendrovėms ir turtingiems asmenims naudojantis lengvatiniais mokesčių režimais“, rašė „Le Monde“.

Beveik 90 proc. Liuksemburge registruotų bendrovių valdo ne Liuksemburgo gyventojai, parodė didžiulio dokumentų kiekio analizė.

Tačiau Liuksemburgo vyriausybė savo ruožtu pabrėžė, kad šalis „laikosi visų ES ir tarptautinių taisyklių bei skaidrumo standartų“.

Kaip teigiama vyriausybės pranešime, šalis traukia investuotojus savo stabilumu, atvirumu ir teisėta specializacija teikti tarpvalstybines finansines paslaugas.

Pasak vyriausybės, šalis laikosi visų ES ir tarptautinių priemonių keičiantis informacija mokesčių klausimais ir kovojant su piktnaudžiavimu mokesčiais bei jų vengimu.

Europos Komisija (EK) sakė išanalizuosianti išvadas ir nuspręsianti, kokių pasekmių gali prireikti pagal ES teisę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)