Penktadienį JAV „S&P 500“ ir „Dow Jones“ indeksai kilo penktą prekybos sesiją iš eilės (atitinkamai +0,39 proc. ir +0,30 procento). Bendras savaitės pokytis („S&P 500“ +4,65 proc.) buvo didžiausias nuo lapkričio mėnesio. Naujoji JAV Iždo sekretorė J. Yellet savaitgalį ne kartą pasisakė už greitą plano priėmimą ir įgyvendinimą. Pasak J. Yellen, be tinkamos paramos iš biudžeto darbo rinka atsigautų tik 2025 m. o įgyvendinus siūlomą išlaidų paketą, pilną užimtumą galimą būtų pasiekti jau 2022 metais. Buvęs Iždo sekretorius L. Summers dėl J. Biden‘o plano nebuvo toks entuziastingas – pasak jo, pernelyg ambicingas išlaidų didinimas gali sukelti tokį infliacijos šuolį, kokio dabartinė gyventojų karta dar nematė. Buvęs ECB vadovas M. Draghi šiandien tęs susitikimus su Italijos verslo ir profsąjungų atstovais. Manoma, kad jau už keleto dienų M. Draghi gali paskelbti savo vyriausybės sudėtį.

„Harju Elekter“ akcijų kainos ralis tęsėsi trečią dieną. Estijos žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams, kad bendrovė yra investavusi į startuolio „Skeleton Technologies“ 7,6 proc. akcijų paketą, kurio tikroji vertė gali būti gerokai didesnė už buhalterinę, bedrovės akcijų kaina pakilo dar 17,84 proc. (iki 8,72 euro už akciją), o per tris dienas – beveik 50 procentų. „Vilkyškių pieninės“ akcijos penktadienį pabrango 4,48 proc. (apyvarta 49,1 tūkst. eurų), nors jokių naujienų per biržą bendrovė neišplatino. „Klaipėdos nafta“ (+0,31 proc.) pranešė, kad sausį naftos terminalų veiklos pajamos siekė 2,4 mln. eurų, suskystintų gamtinių dujų terminalo veiklos – 2,5 mln. eurų. Bendros pajamos buvo 7,6 proc. mažesnės, negu 2020 m. sausį. Rytoj ketvirtojo ketvirčio rezultatus skelbs „LHV Group“ ir „Novaturas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)