JAV „S&P 500” indeksas pakilo 1,61 proc., o NASDAQ, prieš „Amazon“ ir „Alphabet“ paskelbiant ketvirčio finansinius rezultatus, ūgtelėjo 2,55 procento. Pirkėjai viršų paėmė ir Europoje („Stoxx Europe 600“ +1,24 procento). Vakar paskelbti daugumos didžiųjų euro zonos ekonomikų „Markit“ pramonės sektoriaus indeksai buvo šiek tiek geresni, negu prognozuota.

Šiandien bus skelbiami pirminiai Italijos, Lenkijos ir bendras euro zonos ketvirtojo ketvirčio BVP augimo rodikliai („Bloomberg“ prognozių medianos – atitinkamai -6,6 proc., -9,0 proc. ir -5,3 proc. metinis augimo tempas).

„Walstreetbets“ forumo dalyvių veiksmai toliau lemia didelius jų taikiniais tapusių aktyvų kainų svyravimus. Sidabras vakar pabrango 7,65 proc., o „Gamestop“ akcijų kaina nukrito 30,77 proc., po-prekybinės sesijos metu dar 15,77 procento. Susidariusią situaciją finansų rinkoje dėl mažmeninių investuotojų veiksmų vasario 18 d. planuojama aptarti JAV Atstovų rūmuose. Manoma, kad įstatymų leidėjai gali imtis reguliacinių iniciatyvų dėl skolintų vertybinių popierių pardavimo (angl. short selling).

Europos Sąjunga įvedė taisyklę, reikalaujančią, kad atvykstantieji iš trečiųjų šalių per 72 val. nuo išvykimo pasidarytų koronaviruso testą. JAV spartėjant vakcinacijos tempui, pasiekta simbolinė riba, kuomet bent kartą paskiepytųjų yra daugiau, negu gavusių teigiamą viruso testo rezultatą.

Savaitės pradžioje Baltijos šalių biržose išsiskyrė „Grigeo“ akcijų kainos šuolis. Bendrovės akcijos pabrango 17,79 proc., iki 1,49 euro už akciją (apyvarta 45,6 tūkst. eurų), kas yra tik šiek tiek mažiau, negu prieš pasirodant žiniai apie Aplinkos apsaugos departamento pateiktą 48,3 mln. eurų civilinį ieškinį dėl taršos Kuršių mariose (tuomet kaina siekė 1,505 euro už akciją). Jokių naujienų per biržą bendrovė vakar neišplatino.

Didžiausią apyvartą pasiekė prekyba „LHV Group“ akcijomis, kurių kaina smuktelėjo 4,08 proc. (iki 23,50 euro už akciją). „LHV Group“ akcijos nuo metų pradžios vis dar yra pabrangusios 20,5 procento. „Apranga“ (-0,58 proc.) pranešė, kad sausio mėn. apyvarta siekė 6,7 mln. eurų ir buvo dviem trečdaliais mažesnė, negu 2020 m sausį. Visos „Aprangos“ parduotuvės nuo 2020 m. gruodžio 16 d. yra laikinai uždarytos Lietuvoje, nuo 2020 m. gruodžio 19 d. – Latvijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)