Kaip per „Nasdaq Vilnius“ biržoje pateiktą pranešimą teigia „Snaigės“ generalinis direktorius Mindaugas Sologubas, toks bendrovės valdybos pasiūlymas buvo logiškas sprendimas.

„Palaikau šį valdybos sprendimą, nes bendrovės kapitalo struktūra yra tokia, kad prekiauti savo akcijomis biržoje nėra labai naudinga. Didžioji akcijų dalis (91 proc.) priklauso vienam akcininkui, kuris, mano žiniomis, neketina jomis viešai prekiauti. Mes neišnaudojam visų galimybių, kurias gali pasiūlyti akcijų birža, tačiau kasmet mokame gana didelę kainą už buvimą joje“, – teigia M. Sologubas.

Jo teigimu, kainuoja ne tik narystės mokestis, bet ir tinkamų finansinių ataskaitų rengimas, specializuotas auditas, papildomi atitikties specialistai bei papildomi valdymo organai.

„Ateityje šie kaštai tik didės dėl įvedamų vis naujų reikalavimų. Mums tai žymi suma, kurią galėtumėme panaudoti naudingiau, kad ir investuodami į naujų gaminių plėtojimą“, – teigia „Snaigės“ vadovas.

M. Sologubo žiniomis, bendrovė neplanuoja keisti savo teisinio statuso, apie savo veiklą ir toliau reguliariai informuos akcininkus ir visuomenę savo tinklapyje bei žiniasklaidoje.

„Pasitraukimas iš biržos neturės jokios įtakos bendrovės mokumui ar finansiniams rezultatams. Bendrovei išeinant iš biržos, pagal galiojančius teisės aktus bus skelbiamas viešas siūlymas akcijų išpirkimui“, – nurodo bendrovė.

M. Sologubo žiniomis, pagrindiniai bendrovės akcininkai kol kas neplanuoja inicijuoti priverstinio mažųjų akcininkų akcijų išpirkimo.

Pagrindinė „Snaigės“ akcininkė „Sekenora Holdings Limited“ valdo 91,10 proc. akcijų. Tai vienintelė akcininkė, turinti daugiau kaip 5 proc. bendrovės akcijų ir balsų. Kiti likę akcininkai turi 8,9 proc. akcijų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)