Šią sumą, pasak „Bloomberg“ naujienų agentūros, naujai išrinktojo prezidento J. Biden‘o patarėjai įvardijo kai kuriems Kongreso nariams. Ekonomikos skatinimo planas turėtų būti pristatytas šiandien. JAV vyriausybės 10-ies m. obligacijų pajamingumas šįryt pakilo 3 baziniais punktais, iki 1,11 procento. JAV ir Europos akcijų biržose vakar aiškios krypties neatsirado („S&P 500“ +0,23 proc., „Dow Jones“ -0,03 proc., „Stoxx Europe 600“ +0,11 procento).

Po pranešimo apie komercinės paskirties elektrinių automobilių gamybos programą antradienį 6,24 proc. pabrangusių „General Motors“ akcijų kaina pakilo dar 1,90 procento. Europoje toliau siaučiant koronaviruso pandemijai, pigo kelionių sektoriui priskiriamų bendrovių akcijos, bet investuotojų nuotaiką pagerino žinios apie bendrovių susijungimus. Prancūzijos maisto prekių parduotuvių tinklo „Carrefour“ akcijų kaina šoktelėjo 13,42 proc. po žinios, kad bendrovę siekia įsigyti „Circle K“ valdanti Kanados kompanija „Alimentation Couche-Tard“. Ispanijos bendrovės „Telefonica“ akcijų kaina pakilo 9,67 proc., pasirodžius žiniai apie telekomunikacijos bokštų pardavimą „American Tower Corp“ už 9,4 mlrd. JAV dolerių.

ECB Valdančiosios tarybos narys F. V. Galhau patikino, kad centrinis bankas vykdys skatinamąją pinigų politiką tiek, kiek reikės, kad ekonomika atsigautų, o keletas FED pareigūnų atmetė galimybę, kad spartaus ekonomikos atsigavimo atveju kiekybinio skatinimo mastas būtų mažinamas dar 2021 metais. JAV Atstovų rūmai pradėjo apkaltos procedūrą D. Trump‘ui dėl sukilimo kurstymo. D. Trump‘as yra pirmasis JAV prezidentas, kuriam apkaltos procedūra taikoma jau antrą kartą. Šiandien 15.30 val. Lietuvos laiku bus skelbiami JAV per savaitę naujai užregistruotų bedarbių duomenys.

Baltijos šalių biržose smuktelėjo bankų akcijų kainos. Didžiausią prekybos apyvartą vakar pasiekė Šiaulių bankas ir „LHV Group“ – akcijų perleista už atitinkamai 260,3 ir 220,7 tūkst. eurų, kainos sumažėjo 0,74 proc. ir 1,31 procento. „Coop Pank“ akcijos irgi atpigo – 1,95 procento. Jau pasibaigus prekybai, „Novaturas“ (-0,67 proc.) paskelbė apie susitarimą su LR Ekonomikos ir inovacijų ministerija ir „Invega“ dėl skatinamosios finansinės priemonės – 1 mln. 18 tūkst. eurų lengvatinės paskolos atsiskaityti už neįvykusias keliones. OMXB indeksas vakar smuktelėjo 0,39 proc., bendra trijų biržų apyvarta siekė 1,6 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją