Pagrindiniai JAV bankai – „JPMorgan Chase & Co.“, „Goldman Sachs Group“, „Bank of America Corp.“, „Morgan Stanley“ ir „Citigroup Inc.“ – uždirbo apie 37 mlrd. dolerių komisinių, jų dalis buvo didžiausia nuo 2013-ųjų – 30 procentų. Tuo tarpu Europos bankų dalis sunyko iki kukliausios nuo 2000 metų – mažiau nei 25 procentai.

Pernai bendrovės pritraukė rekordinės sumos išorinio finansavimo – daugiau kaip 5 trln. dolerių, kovo mėnesį pradėjusios naudoti paskolų linijų likučius ir netrukus perėjusios prie skolinimosi vertybinių popierių rinkose.

Bankai uždirbo rekordinius 49,9 mlrd. dolerių iš tarpininkavimo skolinimosi rinkoje – 25 proc. daugiau nei užpernai. Analitikai abejoja, ar šiemet šis rekordas bus pagerintas, nes bendrovių skolų našta smarkiai išaugo, ir jos bandys pagerinti savo finansinę padėtį.

Tuo tarpu tarpininkavimo pajamos pirminio viešojo akcijų platinimo (IPO) rinkoje šoktelėjo 90 proc. iki 13 mlrd. dolerių ir buvo didžiausios bent nuo 2000-ųjų, rodo „Refinitiv“ duomenys.

IPO vertės praėjusiais metais pasiekė apytikriai 300 mlrd. dolerių. Šis rodiklis didesnis buvo tik 2007 metais. Iš viso komisiniai siekė 32 mlrd. dolerių, palyginti su 18,3 mlrd. dolerių 2019-aisiais.

Tarpininkavimo lyderiu akcijų rinkose pernai buvo „Goldman Sachs“, kuriam teko maždaug 10 proc. visos komisinių sumos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)