Sekmadienį pasirodė žinia, kad D. Trump‘as atsisakė didžiosios dalies ankstesnių reikalavimų pakeisti įstatymų leidėjų pasiektą susitarimą ir parašu patvirtino biudžeto išlaidų paketą. Ekonomikos skatinimo planas ir reguliarios vyriausybės išlaidos sudarys apie 2,3 trilijono JAV dolerių, iš jų 900 mlrd. JAV dolerių vien kovai su „Covid-19“ pasekmėmis ekonomikai skirtos lėšos. Tiesa, JAV Atstovų rūmai šiandien dar turėtų balsuoti dėl D. Trump‘o pageidavimo padidinti vienkartines išmokas gyventojams nuo 600 iki 2000 JAV dolerių. Ateities sandoriai JAV akcijų indeksais šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku rodo kilimą („S&P 600“ +0,68 proc., „Dow Jones“ +0,57 proc.), JAV dolerio kursas euro atžvilgiu smuktelėjo 0,24 proc. (iki 1,222 dolerio už eurą).

Aukso kaina penktadienį pakilo 0,56 proc., šįryt dar 0,12 proc. ir pasiekė aukščiausią lygį nuo lapkričio vidurio.

Jungtinei Karalystei ir Europos Sąjungai trečiadienį pasiekus susitarimą dėl prekybinių santykių po „Brexit“, svaro kursas euro atžvilgiu kilo tris prekybos sesijas iš eilės, o šįryt šiek tiek sumažėjo (0,13 proc., iki 0,901 svaro už eurą).

Azijos akcijų biržose bendros krypties neatsirado (Japonijos NIKKEI +0,74 proc. Honkongo „Hang Seng“ -0,30 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ -0,22 procento). „Alibaba“ akcijų kaina nukrito 8,24 proc., nepaisant iki 10 mlrd. JAV dolerių padidintos savų akcijų supirkimo programos. Bendrovės akcijos pinga šeštą prekybos sesiją iš eilės, Kinijos institucijoms pradėjus tyrimą dėl antimonopolinių įstatymų pažeidimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)