Kanada ir kai kurios Europos šalys sustabdė skrydžius iš Jungtinės Karalystės dėl joje plintančios naujos koronaviruso atmainos. Per šventes namuose turės likti apie 16 mln. britų, o šalies sveikatos apsaugos sekretorius M. Hancock‘as pripažino, kad situacija nekontroliuojama. Svaro sterlingų kursas šįryt 8.15 val. Lietuvos laiku euro atžvilgiu smuktelėjo 0,75 proc. (iki 0,913 svaro už eurą). Jungtinei Karalystei ir ES per savaitgalį vykusias derybas nepavyko pasiekti susitarimo dėl prekybinių santykių po „Brexit“ – kaip ir anksčiau, nesuderinti lieka valstybės pagalbos ir žvejybos kvotų klausimai.

Brent“ tipo naftos kaina po penkias iš eilės prekybos sesijas užsitęsusio kilimo šįryt smuktelėjo 2,70 proc., iki 50,85 JAV dolerio už barelį.

Demokratų ir respublikonų partijos savaitgalį pasiekė susitarimą dėl naujo biudžeto išlaidų paketo, kurio apimtis sieks apie 900 mlrd. JAV dolerių. Balsavimas Atstovų rūmuose ir Senate turėtų vykti šiandien. JAV akcijų indeksai penktadienį kiek smuktelėjo („S&P 500“ -0,35 proc., „Dow Jones“ -0,41 proc.), o šįryt ateities sandoriai rodo kilimą (atitinkamai +0,27 proc. ir +0,42 procento). JAV doleris euro atžvilgiu pabrango 0,57 proc., iki 1,219 dolerio už eurą.

Baigiantis savaitei, investuotojai Baltijos šalių biržose aktyvių veiksmų nesiėmė. Šiaulių bankas, „LHV Group“ ir „Ignitis grupė“ peržengė 100 tūkst. eurų prekybos apyvartą, bet akcijų kaina pakito tik pastarosios (-0,49 procento). Kainos šoktelėjimu išsiskyrė „Vilkyškių pieninė (+5,50 proc., apyvarta 51,5 tūkst. eurų), nors jokių žinių per biržą bendrovė neišplatino. Bendra trijų biržų apyvarta siekė 1,5 mln. eurų, OMXB indeksas pakilo 0,13 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)