Du kartus per metus leidžiamoje užsienio valiutų ataskaitoje departamentas teigė nustatęs, kad dvi valstybės kišosi į valiutų rinkas, siekdamos paveikti mokėjimų balansą, o Vietnamo atveju – ir „įgyti nesąžiningą konkurencinį pranašumą tarptautinėje prekyboje.“

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas šiuos kaltinimus pavadino „stipriu žingsniu... siekiant apsaugoti ekonominį augimą ir galimybes Amerikos darbuotojams ir verslui.“

Iždo departamento „Stebėsenos sąraše“, apimančiame valstybes, kurių valiutų praktikai verta skirti dėmesio, išlieka Kinija, Japonija, Korėja, Vokietija, Indija ir kitos valstybės.

Ataskaitoje departamentas paragino Kiniją „padidinti skaidrumą“ valdant valiutos keitimo kursą, tačiau ypač kišantis į valiutų rinkas.

Prezidentas Donaldas Trumpas nuolatos koneveikia valstybes, turinčias prekybos perteklių su Jungtinėmis Valstijomis, daugumą jų kaltindamas naudojantis silpnesne valiuta siekiant pigiau parduoti savo prekes, taip kenkiant JAV gamintojams.

Ataskaitos išvados neprives prie sankcijų, tačiau jos skatina „sustiprinti dvišalį bendradarbiavimą“ ir ragina „sukurpti planą... siekiant pašalinti valiutos nuvertinimo ir išorinio disbalanso priežastis.“
Iždo departamentas įvertino 20 didžiausių JAV prekybos partnerių, kurių dvišalė prekyba su Jungtinėmis Valstijomis kasmet sudaro bent apie 40 mlrd. dolerių.

Kriterijai apima didelį prekybos perteklių su JAV, didelį einamosios sąskaitos perteklių ir „nuolatinės, vienašališkos intervencijos“ į užsienio valiutų rinkas įrodymus.

Šveicarija ir Vietnamas atitinka visus tris kriterijus, teigiama departamento ataskaitoje.