„Euro zonos ekonomikai gruodį sekasi geriau nei tikėtasi“, – pažymėjo „IHS Markit“ vyriausiasis verslo ekonomistas Chrisas Williamsonas.

„Duomenys rodo, kad ekonomika artėja prie stabilizavimosi po to, kai lapkričio mėnesį vėl smuktelėjo atnaujinus dėl COVID-19 įvestas ribojamąsias priemones“, – pridūrė jis.

Įmonių atidžiai stebimas pirkimų vadybininkų indeksas (PMI) pakilo nuo 45,3 punkto lapkričio mėnesį iki 49,8 šį mėnesį ir priartėjo prie 50 punktų lygio, rodančio augimą.

Ch. Williamsonas teigė, kad rodiklis parodė, jog ketvirtojo ketvirčio nuosmukis „regis, yra kur kas ne toks staigus, nei tas, su kuriuo buvo susidurta anksčiau šiais metais, nors sektorių vaizdas labai nevienodas“.

Nors gruodžio mėnesį 19 narių turinčios euro zonos apdirbamosios pramones apimtys augo, paslaugų sektoriaus našumas ir toliau mažėjo ketvirtą mėnesį iš eilės.

ES, regis, planuoja pradėti vakcinaciją nuo koronaviruso kuo greičiau, o bloko vaistų reguliuotoja paankstino posėdį, kuriame bus svarstomas vakcinos patvirtinimas, į ateinantį pirmadienį.

Netrukus prasidėsiantis skiepijimas pažadino viltis sugrįžti į normalesnį gyvenimą ir visavertišką ekonominę veiklą 2021 metais, tačiau „IHS Markit“ perspėjo, kad „artimiausias laikotarpis vis dar atrodo labai sudėtingas“ daugeliui bendrovių, nes apribojimai tebegalioja.

„Panašu, kad daugelis šių sulaikymo priemonių dar kurį laiką išliks, o tai varžo ekonomiką žengiant į naujus metus“, – pridūrė Ch. Williamsonas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)