Investuotojus nudžiugino žinia, kad JAV Senato respublikonai siūlo patvirtini bent tas biudžeto išlaidų paketo dalis, dėl kurių sutariama – paramos smulkiam verslui priemones, išplėstą bedarbių draudimą ir kovos su „Covid-19“ finansavimą. Pastaroji paketo dalis apima ir vakcinaciją nuo viruso. Vakar reguliuojančios institucijos pranešė, kad greičiausiai patvirtins „Pfizer“ sukurtą vakciną. Bendrovės akcijų kaina po šių žinių pakilo 3,18 procento.

Didžiosios Britanijos svaros sterlingų kursas euro atžvilgiu gerokai smuktelėjo, bet vėliau iš dalies atsikovojo prarastas pozicijas (dienos pokytis -0,14 proc., iki 0,906 svaro už eurą) Jungtinei Karalystei atsisakius planų priimti įstatymus, kurie leistų vienašališkai pasitraukti iš „Brexit“ sutarties. Šiandien vakare vyksiančiame susitikime premjeras B. Johnson‘as ir Europos Komisijos vadovė U. von der Leyen bandys išjudinti įstrigusias derybas.

Kinijos vartotojų kainų indeksas lapkritį sumažėjo 0,5 proc. metiniu tempu – tai pirmas neigiamas pokytis nuo 2009 metų. Japonijoje gamybinės įrangos užsakymai lapkritį šoktelėjo 8,0 procento. Greičiausias per pastarąjį dešimtmetį augimo tempas investuotojams suteikia vilties, kad pasaulio ekonomikos atsigavimas neblėsta. 8.30 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI akcijų indeksas buvo pakilęs 1,33 proc., Honkongo „Hang Seng“ 0,94 proc., o Kinijos „Shanghai Composite“ smuktelėjo 0,44 procento.

Baltijos šalių biržose aiškios krypties neatsirado – vakar OMXB indekso vertė beveik nepakito (-0,05 proc.), per tris biržas perleista akcijų už 1,7 mln. eurų. Aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ akcijomis – sudaryti 495 sandoriai už 270,4 tūkst. eurų, kaina smuktelėjo 1,06 proc. – iki 0,746 euro už akciją. „Novaturo“ akcijų kainos kilimas tęsiasi – vakar jos pabrango 6,80 proc., iki 3,14 euro už akciją. Nuo lapkričio pradžios bendrovės akcijos yra pabrangusios 72,5 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)