Pfizer“ akcijų kaina pakilo 3,53 proc. po to, kai Jungtinėje Karalystėje buvo patvirtinta bendrovės sukurta vakcina nuo „Covid-19“. Vakcinaciją planuojama pradėti jau kitą savaitę.

Brent“ tipo naftos kaina pakilo 1,75 proc. (iki 48,25 JAV dolerio už barelį), paaiškėjus, kad JAV netikėtai sumažėjo žaliavos atsargos ir pasirodžius žinioms apie pažangą OPEC ir trečiųjų šalių derybose gavybos kvotų.

Didžiosios Britanijos svaro sterlingų kursas euro atžvilgiu smuktelėjo 0,78 proc. (iki 0,906 svaro už eurą) po to, kai ES vyriausiasis derybininkas M. Barnier pareiškė, kad kol kas per anksti spėti, ar pavyks laiku susitarti dėl prekybinių santykių su Jungtine Karalyste po „Brexit“. Be to, net sudarius susitarimą, jį gali vetuoti Prancūzijos vyriausybė, nepritarianti nuolaidoms dėl žvejybos kvotų.

Baltijos šalių biržose vyravo pozityvios nuotaikos. Tarp pirmų dešimties pozicijų (skaičiuojant pagal prekybos apyvartą) krito tik dviejų bendrovių akcijos, aštuonių kilo. Nepaisant svarbių naujienų trūkumo, prekyba išliko aktyvi – per tris biržas perleista akcijų už 2,8 mln. eurų. Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis – sudaryti 463 sandoriai už 653,1 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,87 proc. (iki 0,466 euro už akciją). Aktyviai prekiauta ir kitų bankų akcijomis – „Coop Pank“ akcijos pabrango 2,19 proc., o „LHV Group“ smuktelėjo 2,23 procento. „LHV Group“ akcijos nuo lapkričio pradžios yra pabrangusios 23,2 procentais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)