J. Biden‘as taip pat pareiškė, kad neatšauks D. Trump‘o įvestų importo tarifų Kinijai ir peržiūrės pirmo etapo prekybinio susitarimo įgyvendinimą. Europos bendrovių akcijų „Stoxx Europe 600“ indeksas pakilo 0,65 procento. JAV doleris pinga toliau – vakar kursas euro atžvilgiu nukrito 1,21 proc. (iki 1,207 dolerio už eurą), pagrindinių valiutų krepšelio atžvilgiu 0,72 proc. ir atsidūrė nuo 2018 m. balandžio nematytose žemumose. JAV pramonės ISM lapkričio mėn. rodiklis buvo gerokai aukščiau 50 punktų ribos, skiriančios augimą nuo nuosmukio (57,5 punkto), bet žemiau prognozės (58,0 punkto). ECB valdybos narė I. Schnabel įspėjo, kad viltys dėl didžiulio papildomo ECB stimulo (rinkos dalyviai spėja, kad gruodį centrinis bankas gerokai padidins kiekybinį skatinimą) yra gerokai perdėtos, nes skolinimosi kaštai ir taip yra nukritę į rekordines žemumas.

OMXB teigiamų pokyčių serija tęsiasi – vakar Baltijos šalių akcijų indeksas kilo šeštą prekybos sesiją iš eilės (+1,23 procento). Prekybos išvakarėse trečiojo ketvirčio ir pirmų 9 mėn. rezultatus paskelbusios „Silvano Fashio Group“ akcijų kaina pašoko 8,28 proc., kilimu išsiskyrė ir statybų bendrovės „Nordecon“ akcijos (+6,67 procento). Investuotojus nudžiugino žinia, kad gruodžio 22 d. vyksiančiame „Nordecon“ akcininkų susirinkime bus siūloma pritarti sprendimui išmokėti 0,06 euro už akciją dividendus. Šiaulių banko (+2,44 proc.) ir „Tallink Grupp“ (+3,46 proc.) akcijų prekybos apyvarta viršijo 500 tūkst. eurų, bendrai per tris biržas perleista akcijų už 3,33 mln. eurų – daugiausiai nuo birželio pradžios. „Apranga“ (+0,32 proc.) pranešė, kad lapkritį pardavimų pajamos smuktelėjo 29,1 proc. metiniu tempu (iki 17,1 mln. eurų). Pasak bendrovės, apyvartos sumažėjimą lėmė su COVID-19 pandemija susijusių karantino sąlygų sugriežtinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)