Šalies, susidūrusios su vienu mažiausiu COVID-19 atvejų skaičių Europoje, BVP trečiąjį ketvirtį viršijo prognozuojamą 2,6 proc. augimą.

„Ir antrojo ketvirčio nuosmukis, ir atsigavimas trečiąjį ketvirtį Suomijoje buvo nuosaikesni nei kitoje ES dalyje“, – sakoma Suomijos statistikos departamento pranešime.

„Suomijos ekonomikai sekasi daug geriau, palyginti su praktiškai bet kuria kita Vidurio Europos šalimi“, – naujienų agentūrai AFP teigė „Danske Bank“ ekonomistas Jukka Appelqvistas.

Antrojo ketvirčio susitraukimas taip pat buvo pakoreguotas nuo minus 4,5 iki minus 3,9 proc., palyginti su ankstesniu ketvirčiu.

Palyginimui, euro zonos, kurios narė yra Suomija, BVP per minėtą laikotarpį susitraukė 15 proc., rodo Eurostato duomenys, o susitraukimą didžiąja dalimi lėmė didelis Prancūzijos, Italijos ir Ispanijos ekonomikų nuosmukis.

5,5 mln. gyventojų turinčioje Suomijoje iki šiol užregistruota daugiau kaip 23 000 koronavirusinės infekcijos atvejų ir 393 mirtys, o nuo gegužės mėnesio šalis išvengė daugelio griežtesnių apribojimų, kurie buvo įvesti kitose Europos šalyse.

Suomijoje įmonės ir mokyklos liko atviros, o judėjimas šalyje beveik neribojamas.

„Beveik neabejotina, kad ketvirtą ketvirtį euro zonos ekonomika pastebimai susitrauks, tačiau Suomijoje, tikimės, kad susitraukimas bus artimesnis nuliui“, – pažymėjo J. Appelqvistas ir pridūrė, kad viruso poveikis vartotojų elgsenai tebėra mažesnis nei labiau nukentėjusiose šalyse.

Lyginant su tuo pačiu 2019 metų laikotarpiu, Suomijos BVP trečiąjį šių metų ketvirtį sumenko 2,7 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)