JAV akcijų indeksai vakar šiek tiek smuktelėjo („S&P 500”, -0,48 „Dow Jones“ -0,56 proc.), vyriausybėms įvedinėjant papildomas socialinio kontakto ribojimo priemones, skirtas pristabdyti infekcijos plitimą. FED vadovas J. Powell‘as pareiškė, kad JAV ekonomika dar yra toli nuo pilno atsigavimo po „Covid-19“ sukelto nuosmukio. Tarp labiausiai pigusių atsidūrė farmacijos kompanijų akcijos, „Amazon“ paskelbus apie planus užsiimti elektronine receptinių vaistų prekyba. Per „Amazon Pharmacy“ platformą vartotojai galės įsigyti vaistų pasinaudodami savo draudimu, prekyba per ją užsiims apie 50 tūkst. vaistinių. Didžiausius JAV vaistinių tinklus valdančių „CVS Health Corp“ ir „Walgreens“ akcijos po šių žinių atpigo atitinkamai 8,62 proc. ir 9,63 procento.

Tesla“ akcijų kaina pašoko 8,21 proc., paaiškėjus, kad nuo gruodžio 21 d. elektromobilių gamintojos akcijos taps „S&P 500“ indekso dalimi.

Europos šalių akcijų biržose vakar neatsirado bendros krypties (Vokietijos DAX -0,04 proc., Prancūzijos „CAC 40“ +0,21 proc., Italijos „FTSE MIB“ +0,55 proc., Didžiosios Britanijos „FTSE 100“ -0,87 procento). Prancūzijoje bendras „Covid-19“ atvejų skaičius peržengė simbolinę 2 mln. ribą. Rinkos dalyviams suabejojus, ar geros žinios dėl vakcinos reiškia, kad visi ekonomikos sektoriai greitai galės grįžti prie įprastinio ritmo, gerokai smuktelėjo kelionių ir laisvalaikio verslu užsiimančios bendrovių akcijos.

Vakar pasirodė žinia, kad JAV Vertybinių popierių komisija rengia pasiūlymą dėl „Alibaba“, „Baidu“ ir kitų Kinijos kompanijų delistingavimo iš JAV biržų dėl to, kad šios neatitinka šalies audito taisyklių (Kinija anksčiau atsisakė leisti JAV reguliuotojams susipažinti su audito duomenimis motyvuodama konfidencialumo sumetimais).

Baltijos šalių biržose viršų paėmė pirkėjai – vakar per tris biržas sudaryta sandorių už 2,28 mln. eurų, OMXB indeksas pakilo 0,21 procento. Pagal sandorius (419) ir apyvartą (678,9 tūkst. eurų) niekas nepralenkė „Ignitis grupės“. Bendrovės akcijos pabrango 1,43 proc. (iki 19,82 euro už akciją). Tai didžiausias teigiamas vienos dienos pokytis ir vienintelis, viršijęs 1 proc. nuo pirminio viešo akcijų siūlymo spalio pradžioje. Kainos kilimu tarp 50 tūkst. eurų apyvartą viršijusių bendrovių dar išsiskyrė „AUGA Group“ (+1,43 proc., iki 0,426 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)