Prekybos aktyvumas trečiadienį yra kiek sumažėjęs, nes Jungtinėse Valstijose minima Veteranų diena, tad kintamumas rinkoje gali būti padidėjęs, rašo agentūra „Dow Jones“.

Sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“kaina Londono biržoje „ICE Futures“ nuo sesijos pradžios pakilo 1,44 JAV dolerio, arba 3,3 proc., iki 45,05 JAV dolerio už barelį.

O gruodžio mėnesio ateities sandorių WTI rūšies naftos kaina Niujorko prekių biržoje (NYMEX) šoktelėjo 1,3 JAV dolerio, arba 3,14 proc., iki 42,66 JAV dolerio už barelį.

Per ankstesnes dvi prekybos sesijas naftos kainos pašoko 11 proc. ir tai paskatino visų pirma pranešimai apie demokratų kandidato Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę JAV prezidento rinkimuose, taip pat JAV farmacijos milžinės „Pfizer“ ir Vokietijos biotechnologijų bendrovės „BioNTech“ paskelbimas apie tai, kad jų kuriama vakcina nuo koronaviruso per tyrimus buvo daugiau kaip 90 proc. veiksminga.

„Įspūdingas susidomėjimo rizikingu turtu šuolis per pastarąsias dvi dienas yra susijęs su viltimis dėl ateities, bet ne su dabartine tikrove, kurioje su koronavirusu susijusi padėtis prastėja abiejose Atlanto pusėse“, – pažymėjo konsultacijų bendrovės „Vandana Insights“ įkūrėja Vandana Hari.

Sergamumas koronavirusine infekcija COVID-19 toliau didėja ir Europoje, ir JAV, ir daugelyje šalių įvedami nauji apribojimai, rašo agentūra „Bloomberg“.

Kainų kilimą trečiadienį paskatino ir Amerikos naftos instituto (API) paskelbti duomenys, kurie parodė, kad JAV komercinės naftos atsargos per praėjusią savaitę sumažėjo 5,15 mln. barelių.

Oficialūs atsargų duomenys bus paskelbti ketvirtadienį ir „Bloomberg“ apklausti analitikai prognozuoja, kad jie parodys vidutiniškai 1,9 mln. barelių atsargų nuosmukį.

API duomenys parodė, jog naftos atsargos smuko antrą savaitę iš eilės ir kartu sumažėjo benzino atsargos, o tai reiškia, kad paklausa atsigauna, pažymėjo „Commerzbank“ žaliavų rinkų analitikas Eugenas Weinbergas (Judžinas Vainbergas).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)