Bendras didžiausių regiono įmonių akcijų indeksas „Stoxx Europe 600“ nuo sesijos pradžios paaugo 0,51 proc. iki 382,95 punkto.

Didžiosios Britanijos FTSE 100 pakilo 1,24 proc., Vokietijos DAX – 0,03 proc., Prancūzijos CAC 40 – 1,37 proc., Italijos FTSE MIB – 0,66 proc., o Ispanijos IBEX 35 – 2,55 procento.

Akcijų kursų kilimą pirmadienį paskatino du pagrindiniai veiksniai – pranešimai apie demokrato Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę JAV prezidento rinkimuose, nors oficialūs rinkimų rezultatai dar nebuvo paskelbti, ir žinia apie JAV farmacijos milžinės „Pfizer“ ir Vokietijos biotechnologijų bendrovės „BioNTech“ kuriamos vakcinos nuo COVID-19 veiksmingumą, kuris, kaip buvo nustatyta atliekant tyrimus, viršija 90 procentų.

JAV žiniasklaida rašo, jog tuo atveju, jeigu JAV maisto ir vaistų administracija (FDA) skubos tvarka patvirtins šią vakciną, medicinos darbuotojai pirmąsias jos dozes galės gauti dar iki šių metų pabaigos.

„Mums atrodo, jog dar per anksti džiaugtis, kad COVID era pasibaigė. Dėl vakcinos dar yra daug klausimų, į kuriuos teks atsakyti, pavyzdžiui, koks jos veiksmingumas atsižvelgiant į paciento amžių ir kiek išliks imunitetas“, – pažymėjo „JFD Brokers“ vyresnysis rinkos analitikas Charalambos Pissouros (Čaralambas Pisūras), kurį cituoja leidinys „Barron's“.

„Visgi, nepaisant viso to, vaisto nuo šio viruso paieškose žengėme dar vieną žingsnį į priekį ir tai kartu su Joe Bideno pergale gali leisti investuotojams vėl imtis veiksmų ir paskatinti rizikingesnio turto kainų kilimą“, – pridūrė ekspertas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)