Europos akcijų „Stoxx Europe 600“ vakar smuktelėjo 1,81 proc., JAV „S&P 500“ 1,86 proc., „Dow Jones“ 2,29 procento. Investuotojus neramina įvedinėjami nauji apribojimai, skirti sustabdyti „Covid-19“ plitimą ir tai, kad JAV niekaip nepavyksta pasiekti susitarimo dėl papildomų biudžeto išlaidų (vakarykštis pokalbis tarp iždo sekretoriaus S. Mnuchin ir Atstovų rūmų demokratų lyderės N. Pelosi nedavė rezultatų). Rinkos dalyvių nuotaikos nepataisė ir Pasaulio sveikatos organizacijos pareiškimas, kad Europos šalims nebūtina įvesti tokių izoliacijos priemonių, kaip per pirmąją „Covid-19“ bangą. Po žinios apie Kinijos planus įvesti sankcijas JAV kompanijoms, tiekusioms ginkluotę Taivanui, „Boeing“ akcijos atpigo 3,90 proc., „Raytheon“ 2,81 proc., „Lockheed Martin“ 1,54 procento. Europoje labiausiai išpardavimo nuotaikos buvo justi technologijų sektoriuje. Vokietijos programinės įrangos kūrėjos „SAP SE“ akcijos atpigo beveik 22 proc., bendrovei pranešus apie sumažintą 2020 m. pajamų prognozę ir įspėjus, kad koronaviruso pasekmės verslui bus juntamos iki 2021 m. vidurio.

Jau pasibaigus prekybai, prognozes viršijusius rezultatus paskelbė HSBC. Banko pranešime teigiama, kad paskolų nuvertėjimo nuostoliai 2020 m. bus ties apatine anksčiau paskelbto intervalo riba, be to, priešingai negu anksčiau manyta, bankas sieks išmokėti dividendus.

Baltijos šalių biržose išpardavimas jautėsi mažiau, negu Vakarų Europoje. Didesniais, negu 1 proc. kainos nuosmukiais išsiskyrė tik „Apranga“ (-1,85 proc.) ir „AUGA group“ (-2,79 procento). „Ignitis grupė“ (+0,24 proc., iki 21,26 euro už akciją) pasibaigus prekybai išplatino pranešimą apie atliktus bendrovės akcijų kainos stabilizavimo sandorius „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržoje. Pranešime nurodytos vykdyto stabilizavimo kiekvienos dienos nuo spalio 7 iki spalio 26 d. žemiausia ir aukščiausia kainos (vakar dienos – atitinkamai 21 ir 21,20 euro už akciją).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)