Obligacijas iki lapkričio 11 dienos platina Šiaulių bankas, vienos obligacijos vertė – 1 tūkst. eurų. Planuojama metinė palūkanų norma bus nuo 4,5 iki 5 proc., o tikslus palūkanų dydis bus nustatytas aukciono būdu – pildydami obligacijų įsigijimo paraiškas jas galės pasiūlyti būsimi investuotojai, teigiama „Eikos“ pranešime.

Dalį obligacijų emisijos ketina įsigyti finansų patarėjo įmonė „Gerovės valdymas“, į obligacijas ketina investuoti ir „Eikos“ darbuotojai bei su „Eikos“ įmonių grupe susiję asmenys – jų investuota suma gali siekti iki 0,5 mln. eurų.

„Kaip daugiašeimis biuras, mes investuojame į įvairias finansines priemones ir nuolat ieškome naujų, įdomių, teisingą rizikos ir grąžos santykį turinčių investicijų. (...) Šiuo metu kaip tik ieškojome saugesnių, trumpo laikotarpio obligacijų, susietų su nekilnojamuoju turtu“, – pranešime sakė „Gerovės valdymo“ atstovas Vilius Oškeliūnas.

„Eika“ planuoja, kad pritrauktos lėšos bus skiriamos būsimų projektų plėtrai, o pirmiausia, nukreiptos į Šv. Stepono gatvėje numatytą bendruomeniško gyvenimo apartamentų (angl. co-living) projektą.

Pernai „Eikos“ konsoliduotos pajamos siekė 53,3 mln. eurų – 11,5 proc. daugiau nei 2018 metais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)