„Kilus COVID-19 krizei ir susvyravus rinkoms, dalį dividendų investuotojams nusprendėme mokėti kaip įprastai, o dalį – kaupti specialiai sukurtame dividendų rezerve ir išmokėti vėliau, kai tik portfelio rezultatai stabilizuosis. Šiandien matome, kad fondo rezultatai gerėja, fondo grąža ir dividendinis pajamingumas siekia ankstesnį lygį, todėl dabartinė situacija ir galimybės leidžia fondui nuosekliai grįžti prie ankstesnių dividendų normų, kurios buvo vienos didžiausių Baltijos šalyse“, – teigia „Baltic Horizon Fund“ valdytojas Tarmo Karotamas.

Po trečiojo ketvirčio fondas turi sukaupęs 6,1 mln. eurų neišmokėtų dividendų rezervą, iš kurio investuotojams ir paskirstys dividendus. Pirmąjį ketvirtį fondas uždirbo po 0,031 eurų, antrąjį – po 0,023 eurų vienetui, tačiau investuotojams už abu ketvirčius buvo išmokėta po 0,015 eurų. Pagal paskutinius keturių ketvirčių dividendų mokėjimus, fondas investuotojams generavo apie 7,5 proc. grąžą.

Pasak fondo valdytojų, „Baltic Horizon Fund“ per šių metų pastaruosius 9 mėnesius nepaisant COVID-19 pandemijos sukeltų iššūkių pademonstravo teigiamus veiklos rezultatus.

„Prie fondo augimo ir sėkmingų valdomų NT objektų veiklos rezultatų ženkliai prisidėjo nauji įsigijimai – verslo centras „North Star“ Vilniuje ir prekybos centras „Galerija Centrs“ Rygoje. Nors 2020 m. augimą kiek ir sulėtino mažmeninės prekybos patalpų nuomininkams teikiamos pagalbos priemonės dėl COVID-19 pandemijos“, – pažymi fondo valdytojas T. Karotamas.

Nekilnojamojo turto investicinio fondo „Baltic Horizon Fund“ grynųjų aktyvų vertė (GAV) rugsėjį padidėjo 0,54 proc. ir sudarė 1,2247 eurų už vienetą. Per sausį–rugsėjį fondo konsoliduotos grynosios nuomos pajamos pasiekė 15,2 mln. eurų ir buvo 11,8 proc. didesnės nei tuo pat laiku pernai, kai siekė 13,6 mln. eurų.

Iki spalio 22 d. 16:00 val. „Baltic Horizon Fund“ vykdė antrinį viešą investicinių vienetų siūlymą (SPO), per kurį siekia pritraukti 20 mln. eurų. Tokiame siūlyme pirmąsyk galėjo dalyvauti ir mažmeniniai investuotojai iš Lietuvos. Vieno naujo investicinio vieneto kaina yra 1,1566 eurų, minimalus leidžiamas įsigyti kiekis – 1000 vienetų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)