„Antrinį viešą vienetų siūlymą mūsų fondas vykdo nebe pirmą kartą, tačiau šiame siūlyme, kitaip nei anksčiau, gali dalyvauti ir Lietuvos mažmeniniai investuotojai. Tokį sprendimą lėmė pasikeitęs teisinis Lietuvos banko reguliavimas bei nuolat augantis mažmeninių investuotojų susidomėjimas „Baltic Horizon Fund“ vienetais antrinėje rinkoje“, – pranešime žiniasklaidai sakė „Northern Horizon Capital“ valdybos narys Algis Vaitiekūnas.

Jo teigimu, platesnė investuotojų bazė leidžia didinti fondo vienetų likvidumą, kas yra ypatingai svarbu tiek mažmeniniams, tiek instituciniams fondo investuotojams.

Siūlymo laikotarpis, per kurį galima įsigyti „Baltic Horizon Fund“ vienetus, prasidėjo spalio 8 dieną ir baigsis spalio 22 dieną. Per šį siūlymą Lietuvos ir Estijos mažmeniniai investuotojai bei Šiaurės šalių instituciniai investuotojai galės įsigyti daugiau kaip 17,292 mln. fondo investicinių vienetų.

„Northern Horizon Capital“ valdyba pasilieka galimybę dviem savaitėmis pratęsti ir padvigubinti siūlymą iki 34,584 mln. vienetų – siūlymo mastą išplėsti iki 40 mln. eurų.

Iš siūlymo gautas lėšas numatoma naudoti jau turimo investicinio turto plėtrai, pastatų CO2 emisijos mažinimui bei griežčiausių saugumo reikalavimų dėl COVID-19 užtikrinimui finansuoti. Taip pat ketinama įsigyti naujų nekilnojamojo turto objektų ir taip pasiekti didesnį investicijų diversifikavimą.

„Svarstome apie galimybę padidinti portfelį ne tik naujais biurų pastatais, bet ir investuoti į globos namus, įsigyti logistikos objektų. Pandemija dar labiau paskatino elektroninės komercijos plėtrą, todėl tikime, kad didėjant sandėliavimo patalpų poreikiui logistikos objektų patrauklumas ateityje tik augs“, – teigė „Baltic Horizon Fund“ valdytojas Tarmo Karotamas.

Meraki

Šiuo metu bendra „Baltic Horizon Fund“ portfelio vertė yra didesnė nei 356 mln. eurų, fondas Vilniuje valdo prekybos centrą „Europa“, verslo centrą „North Star“ ir kitus objektus.

Pasak A. Vaitiekūno, ilgalaikė fondo strategija investuoti į komercinius nekilnojamojo turto objektus Baltijos šalių sostinėse pasiteisino – fondas investuotojams suteikia 7–9 proc. grąžą, metiniai dividendai išmokami kas ketvirtį.

„Kilus COVID-19 krizei ir susvyravus rinkai, siekiant užtikrinti fondo finansinį stabilumą dalis dividendų investuotojams buvo išmokėta kaip įprasta, o dalis – kaupiami specialiai sukurtame dividendų rezerve, kurio dydis šiuo metu yra apie 3,5 mln. eurų. Tai leido sumažinti riziką ir stabilizuoti fondo veiklą itin neapibrėžtu pandemijos laikotarpiu. Šiandien matome didėjančias galimybes grąžinti dividendinį pajamingumą į ankstesnį lygį“, – teigė A. Vaitiekūnas.

Lietuvos mažmeniniai investuotojai, norintys dalyvauti siūlyme ir įsigyti investicinių vienetų, turi kreiptis į finansų įstaigą, kuri yra „Nasdaq Baltic“ biržos (Talino vertybinių popierių biržos) narė. Vieno naujo investicinio vieneto kaina yra 1,1566 eurų, minimalus leidžiamas įsigyti kiekis – 1000 vienetų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)