Vakar pranešta, kad koronavirusu susirgęs JAV prezidentas turėtų būti netrukus išleistas iš ligoninės. Investuotojus nudžiugino ir žinia, kad derybos dėl papildomo biudžeto išlaidų paketo klostosi sėkmingai. Labiausiai brango energetikos, sveikatos apsaugos ir technologijų sektoriams priskiriamų bendrovių akcijos. „Regeneron Pharmaceuticals“ akcijų kaina pašoko 7,13 proc., paaiškėjus, kad D. Trump‘ui buvo teikiamas bendrovės sukurtas eksperimentinis antikūnių gydymas. Investuotojams atsikratant saugiais laikomų aktyvų, JAV 10-ies m. vyriausybės obligacijų pajamingumas pakilo 8-iais baziniais punktais (iki 0,78 proc.) – tai didžiausias vienos dienos šuolis per beveik keturis mėnesius. „Bloomberg“ JAV dolerio indeksas smuktelėjo 0,45 proc., o euro atžvilgiu JAV valiuta atpigo 0,57 proc. – iki 1,178 dolerio už eurą. „Brent“ tipo nafta pabrango 5,14 proc., iki 41,29 JAV dolerio už barelį.

Baltijos šalių biržose – milijoninė prekybos „Tallinna Kaubamaja Grupp“ akcijomis apyvarta. Savaitė prasidėjo indeksų kilimu (OMXV +0,70 proc., OMXT +0,50 proc., OMXR +0,30 procento). Estų mažmenininkės „Tallinna Kaubamaja Grupp“ akcijų perleista už 1,83 mln. eurų, kaina pakilo 1,23 proc. (iki 8,24 euro už akciją). Didžiąją dalį apyvartos sudarė stambus tiesioginis sandoris už 1,77 mln. eurų, mokant 8,10 euro už akciją.

Daugiausiai sandorių (301) sudaryta Šiaulių banko akcijomis, kurios pabrango 1,64 proc. (iki 0,433 euro už akciją). Pirmajame dešimtuke (pagal prekybos apyvartą) nepakito tik „LHV Group“ akcijų kaina, visų kitų kilo. „Tallink Grupp“ (+0,63 proc.) paskelbė, kad rugsėjį keleivių skaičius, palyginti su 2019 m., sumažėjo 66,1 proc., o krovinių vienetų – 0,5 procento. Atitinkami trečiojo ketvirčio rodikliai – 55,8 proc. ir 1,9 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)