„Ketvirtąjį šių metų ketvirtį dideliems bankams – tiems, kurių bendra turto vertė viršija 100 mlrd. JAV dolerių – bus draudžiama pirkti akcijas“, – sakoma centrinio banko pranešime.

„Be to, dividendų mokėjimai bus apriboti ir susieti su formulėmis, pagrįstomis pastaruoju metu gautomis pajamomis. Didžiųjų bankų kapitalo pozicijos trečiąjį ketvirtį išliko stiprios, kai buvo taikomi tokie apribojimai“, – pažymėjo JAV centrinis bankas.

Birželį FRS nurodė 34 didiesiems amerikiečių bankams trečiajame ketvirtyje sustabdyti akcijų supirkimą ir apriboti dividendų mokėjimą.

Sprendimas buvo pirmas toks žingsnis nuo 2008–2010 metų pasaulinės finansų krizės ir priimtas po to, kai FRS paskelbė bankų sistemos stresų testų rezultatus.

Vadinamųjų streso testų rezultatai skyrėsi priklausomai nuo sumodeliuoto nuosmukio sunkumo, tačiau FRS vicepirmininkas Randalas Quarlesas teigė, kad rezultatai iš esmės buvo teigiami.

Trečiadienio pranešime FRS pareiškė, kad kiek vėliau šiais metais atliks antrąjį streso testą.

Centrinis bankas įliejo trilijonus dolerių į rinkas, siekdamas padidinti likvidumą ir padėti finansų rinkoms po to, kai kovo viduryje dėl koronaviruso ėmė stoti verslas, o balandį nedarbas išaugo iki 14,7 proc., nors rugpjūtį jis ir sumažėjo iki 8,4 procento.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)