JAV politikai žada atnaujinti derybas dėl papildomų biudžeto išlaidų ekonomikai skatinti. Investuotojų pernelyg nenuliūdino lūkesčius nuvylę ilgalaikio vartojimo prekių užsakymai JAV (rugpjūtį fiksuotas 0,4 proc. augimas, tikėtasi 1,5 procento). Demokratų partijos kandidatas J. Biden‘as dar neapsisprendė, kas jo pergalės atveju taptų iždo sekretoriumi, bet apžvalgininkų nuomone, tai veikiausiai būtų dabartinė FED valdybos narė L. Brainard, kurią palankiai vertina finansų sektoriaus atstovai. Šiandien Briuselyje turėtų vykti paskutinis iš numatytų derybų etapų tarp Jungtinės karalystės ir Europos Sąjungos dėl prekybinių santykių po „Brexit“. Rytoj vyks pirmieji JAV prezidento rinkimų debatai tarp respublikonų ir demokratų partijų kandidatų.

Prekyba Baltijos šalių biržose vyko vangiai, vyravo švelniai korekcinės nuotaikos. Vienintelis Šiaulių (-0,24 proc.) bankas viršijo 100 tūkst. prekybos apyvartą, bendrai per tris biržas perleista akcijų už 628,5 tūkst. eurų. Statybų bendrovė „Merko Ehitus“ (+0,47 proc.) pranešė apie pasirašytą sutartį dėl „Tallink City“ viešbučio renovacijos už 8,6 mln. eurų neskaičiuojant PVM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją