J. Powell‘as vakar pareiškė, kad ekonomikos atsigavimas bus sudėtingas, ir tam būtinas papildomas išlaidų paketas. JAV politikai savo ruožtu savo dėmesį yra sutelkę į daug aistrų keliantį naujo Aukščiausiojo teismo teisėjo skyrimo klausimą, o derybos dėl fiskalinio ekonomikos skatinimo praktiškai nebevyksta. D. Trumpas pareiškė, kad lapkritį vyksiančių prezidento rinkimų atomazga greičiausiai išaiškės Aukščiausiajame teisme. Daugelio rinkos apžvalgininkų nuomone, būtent ginčytinas rinkimų rezultatas (o ne D. Trump‘o, ar J. Biden‘o pergalė) būtų žalingiausias scenarijus ir ekonomikai, ir akcijų biržai. JAV akcijų indeksai vakar nusirito į aštuonių savaičių žemumas („S&P 500“ -2,37 proc., „Dow Jones“ -1,92 proc., NASDAQ -3,02 procento).

Rugsėjo mėn. pokytis greičiausiai bus pirmas neigiamas rezultatas nuo kovo. JAV dolerio kursas euro atžvilgiu kilo ketvirtą prekybos sesiją iš eilės (0,41 proc., iki 1,166 dolerio už eurą).

Korekcinės nuotaikos šįryt persimetė ir į Azijos šalių akcijų biržas – 8.30 val. Lietuvos laiku Kinijos „Shanghai Composite“ -1,35 proc., Honkongo „Hang Seng“ -1,95 proc., Pietų Korėjos KOSPI -2,51 procento.

Baltijos šalių biržose viršų paėmė pardavėjai. Vakar daugumos bendrovių akcijų kainos krito, bet nuosmukiai nebuvo dideli. 100 tūkst. eurų apyvartą pasiekė Šiaulių bankas (-0,24 proc.), „Tallinna Sadam“ (-0,29 proc.) ir „Tallink Grupp“ (-1,21 procento). Pirminiam viešam akcijų platinimui besirengianti „Ignitis grupė“ pranešė apie su Europos investicijų banku pasirašytą sutartį dėl 110 mln. eurų paskolos, skirtos išmaniųjų skaitiklių ir jų duomenų surinkimo bei valdymo IT sprendimams įgyvendinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)