D. Trumpas formaliai patvirtino sutinkantis tapti Respublikonų partijos kandidatu prezidento rinkimuose. Savo kalboje dabartinis prezidentas artėjančius rinkimus įvardijo kaip „svarbiausius rinkimus istorijoje“, o savo varžovo, Demokratų partijos kandidato Joe Biden politiką įvardijo kaip siekį sugriauti Ameriką. Kasmetiniame Ekonominės politikos simpoziume Jackson Hole J. Powell‘as paskalbė apie šalies centrinio banko politikos pokyčius.

Visų pirma, FED keičia požiūrį užimtumą – nebetikima, kad visiškas užimtumas sąlygoja didesnę infliaciją. Bet svarbiausia, kad FED nuo šiol nustato vidutinės infliacijos tikslą. Tai reiškia, kad trumpuoju laikotarpiu bus toleruojama infliacija, didesnė nei 2 procentai. Rinkos tai suprato, kaip subtilią užuominą apie tai, kad palūkanų normos didėjimo perspektyva dar labiau tolsta. Per savaitę naujų bedarbių JAV užregistruota maždaug tiek, kiek ir prognozuota 1,006 milijono. 65-erių metų amžiaus Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe, dėl sveikatos problemų traukiasi iš užimamų pareigų. Rinkos į tai sureagavo nervingai – „Nikkei“ krito 1,7 procento.

Baltijos šalių biržose apyvarta siekė 1,18 mln. eurų., OMXB indeksas pasikeitė nežymiai +0,09 procento. Didžiąją dalį apyvartos sudarė prekyba „LHV group“ banko akcijomis (462 tūkst. eurų, kaina nesikeitė). „Grindeks“ (+9,09 proc. apyvarta 35 tūkst. eurų) per pirmąjį šių metų pusmetį, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, apyvartą augino 37 proc., o pelną 67 procentais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)