Iš protokolo taip pat galima suprasti, kad siūlymai rinkai suteikti daugiau gairių dėl palūkanų normų ateityje ir obligacijų supirkimais kontroliuoti visą palūkanų normų kreivę tarp FED pareigūnų neturi tokio stipraus palaikymo, kaip iki tol manyta. JAV dolerio kursas po šešias prekybos sesijas iš eilės užsitęsusio kritimo euro atžvilgiu padidėjo 0,78 proc. (iki 1,184 dolerio už eurą), valiutų krepšelio atžvilgiu – 0,59 proc. (daugiausiai nuo birželio mėn. pradžios). JAV respublikonai ir demokratai padarė keletą abipusių nuolaidų derybose dėl papildomo paramos ekonomikai paketo, bet spėjama, kad susitarimo nepavyks pasiekti iki rugsėjo.

„Novaturo“ akcijų išpardavimas įgauna pagreitį. Augant investuotojų nerimui dėl galimo antrosios kroronaviruso bangos poveikio turizmo sektoriui, kelionių organizatoriaus akcijų kaina krito ketvirtą prekybos sesiją iš eilės (-4,57 proc.) ir pasiekė dar neregėtas žemumas – 1,88 euro už akciją. 100 tūkst. eurų apyvartą vakar dar viršijo Šiaulių bankas (+0,92 proc.) ir „Tallink Grupp“ (-1,15 procento). OMXB indekso vertė sumažėjo 0,10 procento. Nuo liepos mėn. vidurio indeksas kilo tik penkias prekybos sesijas, smuko – dvidešimt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)