Tuo tarpu žaliavų rinkoje investuotojai toliau žvalgosi į saugesnius aktyvus ir perka auksą – 9 val. Lietuvos laiku aukso kaina didėja ir siekia 2,049 tūkst. JAV dolerių už trojos unciją. Tai yra visų laikų aukščiausia aukso kaina. Viena iš pagrindinių priežasčių, lemianti aukso brangimą, yra investuotojų nerimas dėl galimo infliacijos augimo, kurį gali sukelti beprecedentė centrinių bankų pinigų politika ir fiskalinis pasaulio atsakas į pandemiją. Prie aukso brangimo prisideda ir dolerio kurso silpnėjimas bazinių valiutų atžvilgiu. EUR/USD kursas ketvirtadienio rytą svyruoja ties 1,1885 JAV dolerio už eurą riba.

Šiandien Anglijos centrinis bankas paskelbė sprendimą dėl bazinių palūkanų normų. Kaip ir prognozuota analitikų, 0,10 proc. siekiančios palūkanų normos ir 745 mlrd. svarų sterlingų apimties obligacijų supirkimo programa keičiama nebuvo. Anglijos centrinis bankas taip pat pažymėjo, kad „tęsiamas neigiamų palūkanų normų tinkamumo vertinimas“.

Žvelgiant bendrai, investuotojų akiratyje savaitės pabaigoje išliks JAV sprendimai dėl tolesnio ekonomikos gaivinimo plano, šiandien kalbą apie JAV ekonomikos perspektyvas sakysiantis FED Dalaso padalinio vadovas R. Kaplanas ir rytoj skelbiami JAV darbo rinkos duomenys.