Ateities sandoriai rodo nežymiai teigiamą atsidarymo sesiją tiek Europoje, tiek JAV. Azijoje šįryt 9 val. 00 min. Lietuvos laiku rinkos neatranda vienos krypties – Japonijos NIKKEI smunka 0,487 proc., Honkongo HANGSENG kyla 0,10 procento. Šiandien rinkos dalyviai vertins euro zonos paslaugų sektoriaus pasitikėjimo rodiklius. Prognozuojama, kad galutinis liepos mėnesio įvertis sieks 55,1 punkto ir užtikrintai viršys 50 punktų ribą, signalizuojančią sektoriaus plėtrą. Anglijos centrinis bankas jau rytoj skelbs sprendimą dėl bazinių palūkanų normų. Tikimasi, kad 0,10 proc. siekiančios palūkanų normos ir 745 mlrd. svarų sterlingų apimties obligacijų supirkimo programa keičiama nebus. Investuotojai atkreips dėmesį į atnaujintas ekonomikos augimo ir infliacijos prognozes, taip pat tikimasi sulaukti užuominų dėl obligacijų pirkimo programos apimties didinimo.

Baltijos šalių akcijų rinkose vyrauja vasariška prekyba. Bendras sandorių kiekis siekė 1924, apyvarta apie 822 tūkst. eurų. Talino, Rygos ir Vilniaus indeksų reikšmės nuosaikiai mažėjo (0,17-0,42 procento). Jau pasibaigus prekybos sesijai „Grigeo“ paskelbė, kad akcininkai pritarė valdybos siūlymui visą sukauptą 30,002 mln. eurų pelną palikti nepaskirstytą. Pernai bendrovė uždirbo apie 17 mln. eurų grynojo pelno. Tuo tarpu investuotojų reakcija į „Tallink Grupp“ (-0,56 proc., 84 tūkst. eurų apyvarta) liepos mėnesio statistiką išskirtinė nebuvo. Liepą, palyginti su analogišku laikotarpiu prieš metus, keleivių pervežimas mažėjo 50,2 proc., automobilių krito 23,9 proc., krovinių smuktelėjo 2,9 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)