Apibendrinant liepą, akcijų rinkos, nepaisant gilaus ekonominio nuosmukio, viruso plitimo, Kinijos ir JAV įtampų auga jau 4 mėnesį iš eilės. Kita vertus, dauguma bendrovių, skelbiančių ketvirtinius rezultatus, juos viršija (90% JAV) ir tai signalizuoja investuotojams šviesesnes ateities perspektyvas. Šią savaitę rinkos dalyviai vertins šalių gamybos ir pasitikėjimo rodiklius, taip pat JAV darbo rinkos duomenis, kurie bus paskelbti penktadienį.

Penktadienį pusmečio rezultatus skelbė Šiaulių bankas. Grynasis pelnas siekė 20,747 mln. eurų ir buvo 25,5 proc. mažesnis negu analogišku laikotarpiu prieš metus. Stebint teigiamą Šiaulių banko akcijų kainos pokytį, galima daryti prielaidą, kad pusmetinius rezultatus rinkos dalyviai vertina teigiamai. Dabar neapibrėžtumo, kurio ypač buvo daug 2-ąjį ketvirtį, žvelgiant iš dabartinio taško, yra mažiau ir tai atsispindi reikšmingai (+4,18 proc.) didėjant akcijų kainai su ženklia apyvarta (0,544 mln. eurų). Be to, banko pranešime teigiama, kad ,,pirmojo pusmečio rezultatai viršija dėl pandemijos koreguotus tikslus“, tad tai irgi veikiausiai nepraslydo pro investuotojų akis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)