Investuotojams nerimą kėlė ir kelių didžiųjų įmonių, tokių kaip „Intel“ (-16,24 proc.) ar „American Express“ (-1,39 proc.) paskelbti nuviliantys antrojo ketvirčio rezultatai, bei tebetvyranti įtampa tarp Kinijos ir JAV.

Penktadienį paskelbti JAV gamybos ir paslaugų sektorių pasitikėjimo rodikliai siunčia dviprasmiškus signalus. Gamybos sektoriaus pasitikėjimo rodiklis, kaip ir buvo tikėtasi, pirmą kartą nuo pandemijos pradžios viršijo neutralią 50 punktų ribą ir siekė 51,3, tačiau analogiškas paslaugų sektoriaus rodiklis simbolinės ribos neperžengė ir siekė vos 49,6 punkto.

Tai reiškia, kad gamybos sektorius valstijose juda plėtros link, tačiau paslaugų sektorius niekaip negali atsigauti Amerikai fiksuojant itin aukštus naujų užsikrėtimų koronavirusu skaičius. Investuotojams besižvalgant į saugesnius aktyvus, aukso kaina pirmadienio rytą pasiekė visų laikų aukštumas (1944 USD už Trojos unciją) ir viršijo dar nuo 2011-ųjų besilaikiusį rekordą. Tokį aukso kainos šuolį iš dalies lėmė ir dramatiškas dolerio kurso silpnėjimas bazinių valiutų atžvilgiu. EUR/USD kursas pirmadienio rytą siekė 1,1702.

Baltijos šalių biržoje prekyba išlieka pasyvi. OMXB indeksas smuko 0,31 procento, sudaryta sandorių už 948 tūkst. eurų. Standartiškai aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis (-0,89 proc., apyvrta – 275 tūkst. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)