„S&P 500“ smuktelėjo 0,94 proc., NASDAQ 2,13 procento. Teigiamu pokyčiu išsiskyrė tik pramonės sektoriaus „Dow Jones“ (+0,04 procento). Prieš kritimą „S&P 500“ buvo pasiekęs aukščiausią lygį nuo koronaviruso pandemijos pradžios, bet vėliau investuotojų nuotaika gerokai suprastėjo. Augantis Covid-19 atvejų skaičius Kalifornijoje ir kai kuriose JAV valstijose jaukia planus grįžti į įprastą ekonomikos ritmą. Investuotojams nerimą kelia ir auganti įtampa tarp JAV ir Kinijos. Baltųjų rūmų administracija pareiškė, kad ekspansiniai Kinijos planai Pietų Kinijos jūrose yra neteisėti.

Artėjant trečiadienio OPEC ir trečiųjų šalių susitikimui, „Brent“ tipo naftos kaina smuktelėjo 1,20 proc., šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku dar 1,71 proc. (iki 41,99 JAV dolerio už barelį). Manoma, kad po to, kai sutartomis gavybos mažinimo priemonėmis pavyko stabilizuoti naftos kainas, apribojimai bus šiek tiek atlaisvinti. Iki šiol gavyba buvo sumažinta 9,7 mln. barelių per dieną, arba apie 10 proc. visos pasaulinės pasiūlos.

Azijos biržose šįryt vyrauja išpardavimo nuotaikos (Kinijos „Shanghai Composite“ -1,59 proc., Honkongo „Hang Seng“ -1,47 proc. Indijos „BSE 30“ -1,71 procento).

Baltijos šalių biržose aktyviausiai prekiauta bankų akcijomis. Šiaulių banko ir „Coop Pank“ akcijomis sudaryta po daugiau negu 200 sandorių, kainos pakilo atitinkamai 0,68 proc. ir 3,43 procento. Jau pasibaigus prekybai, antrojo ketvirčio rezultatus paskelbė „Tallinna Kaubamaja Grupp“. Bendrovės pardavimai, palyginti su tuo pačiu 2020 m. laikotarpiu, sumažėjo 5,8 proc., o pelnas prieš mokesčius smuktelėjo nuo 8,4 iki 5,8 mln. eurų. Šįryt antrojo ketvirčio rezultatus paskelbė ir „LHV Group“. Palyginti su 2020 m. pirmu ketvirčiu, banko pajamos sumažėjo 1,9 proc., o grynasis pelnas dėl gerokai išaugusių atidėjinių (nuo 1 iki 7,6 mln. eurų) nukrito nuo 7,5 iki 3,6 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją