JAV vartotojų pasitikėjimo indekso reikšmė pakilo iki 98,1 punkto (nuo 86,6 gegužę) – tai didžiausias šuolis nuo 2001 m. ir gerokai geresnis rodiklis, negu prognozuota. Investuotojų nuotaikos vakar nesugadino nei duomenys, rodantys spartėjantį koronaviruso atvejų augimą, nei JAV infekcinių ligų specialisto A. Fauci pareiškimas, kad naujų susirgimų skaičius gali pasiekti 100 tūkst. per dieną, jeigu nesikeis gyventojų elgesys. FED vadovas J. Powell‘as viešėdamas kongrese akcentavo, kad sėkminga kova su viruso plitimu yra esminė ekonomikos atsigavimo prielaida.

Azijos akcijų biržose šįryt indeksų kryptys išsiskyrė (9 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI -0,89 proc., Kinijos „Shanghai Composite“ +0,57 proc., Taivano TAIEX +0,71 procento). Rinkos dalyvių dėmesys pastaruoju metu krypsta ir į vis blogėjančius santykius tarp JAV ir Kinijos. JAV Federalinė komunikacijų komisija įvardijo „Huawei Technologies“ ir „ZTE Corp“ kaip grėsmes šalies nacionaliniam saugumui.

Investuotojai Baltijos šalių biržose nuo aktyvių veiksmų susilaikė. OMXB indeksas vakar šiek tiek pakilo (+0,19 proc.), tarp didžiausią prekybos apyvartą pasiekusių bendrovių didelių kainos pokyčių neužfiksuota. Pagal sandorius ir apyvartą pirmą vietą užėmė „Tallink Grupp“ (250 sandorių perleista akcijų už 217 tūkst. eurų, kaina pakilo 0,26 procento). Bendrovė vakar išplatino liepos 30 d. vyksiančio visuotinio akcininkų susirinkimo projektus. Kaip jau buvo žinoma anksčiau, dividendų iš 2019 m. pelno ketinama nemokėti, bet akcininkų susirinkimui bus siūloma patvirtinti teisę bendrovei supirkti savas akcijas. Ši teisė galiotų penkis metus, o supirktų akcijų buhalterinė vertė negalėtų viršyti 1/10 viso „Tallink Grupp“ akcinio kapitalo. Jau pasibaigus prekybos sesijai, „Tallink Grupp“ paskelbė apie kroviniams gabenti skirto laivo įsigijimą už 8,5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)