Užbaigus sandorį, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB) išlaikė 30,51 proc., o „Eco Baltia grupa“ valdybos pirmininkas Maris Simanovičius (per įmonę „Penvi Investment“) – 16,68 proc. „Eco Baltia“ akcijų paketą ir su „INVL Baltic Sea Growth Fund“ fondu pasirašė akcininkų sutartį, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Invalda INVL“.

„Planuojame reikšmingas investicijas į „Eco Baltia“ perdirbimo pajėgumus, įtvirtinant įmonę kaip neabejotiną žiedinės ekonomikos lyderę Baltijos regione, teikiančią tvarias, aukštos klasės perdirbimo paslaugas. (...) Ketiname susitelkti į maistui pakuoti tinkamo perdirbto plastiko (rPET) perdirbimo pajėgumų didinimą, taip prisidėdami prie anglies dvideginio emisijų mažinimo ir skatindami aplinkosauginį tvarumą“, – pranešime sakė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ fondo partneris Vytautas Plunksnis.

2019 metais „Eco Baltia“ grupės pajamos padidėjo 9 proc. ir pasiekė 70,62 mln. eurų. Daugiau kaip 60 proc. šių pajamų gauta iš perdirbimo veiklos. Grupėje dirba daugiau kaip 800 darbuotojų, jos didžiausios antrinės įmonės yra „PET Baltija“, „Eco Baltia Vide“, „Nordic Plast“ ir „Latvijas Zalais Punkts“.

„INVL Baltic Sea Growth Fund“ fondo partneriai V. Plunksnis ir Deimantė Korsakaitė prie „Eco Baltia“ stebėtojų tarybos prisijungs kartu su nepriklausoma nare, aplinkos tvarkymo sektoriaus eksperte Jurgita Petrauskiene. Šioje taryboje ERPB atstovaus Peteris Hjeltas, o M. Simanovičių – Gintas Pucenas.

„Investicijos į pirmaujančias Baltijos regiono įmones, demonstruojančias tolesnį augimo potencialą, yra viena iš esminių fondo idėjų. Baltijos šalių žiedinės ekonomikos priešakyje esanti „Eco Baltia“ neabejotinai atitinka šį kriterijų. Tai trečioji mūsų fondo portfelio įmonė – ji leis išnaudoti augantį susirūpinimą aplinkosaugos problemomis, sutelkiant dėmesį ir į perdirbimo, ir į tvarios gyvensenos vystymo priemones“, – pranešime teikė „INVL Baltic Sea Growth Fund“ fondo vykdančioji partnerė D. Korsakaitė.

165 mln. eurų dydžio fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ yra didžiausias privataus kapitalo investicinis fondas Baltijos šalyse, kurio pagrindinis investuotojas yra Europos investicijų fondas (EIF). EIF, kuris yra Europos investicijų banko dalis, įsipareigojo investuoti 30 mln. eurų, o šias investicijas remia Europos strateginių investicijų fondas, kuris yra Investicijų plano Europai arba Junkerio plano pagrindinė dalis.

EIF taip pat įsipareigojo skirti išteklių iš Baltijos inovacijų fondo, „fondų fondo“ iniciatyvos, sukurtos bendradarbiaujant su Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybėmis. Iniciatyva siekiama padidinti kapitalo investicijas į Baltijos šalių mažas ir vidutines įmones, turinčias didelį augimo potencialą.

„INVL Baltic Sea Growth Fund“ siekia suformuoti diversifikuotą portfelį, orientuodamasis į daugumos arba reikšmingos mažumos paketus ir investuodamas 10-30 mln. eurų į bendroves, turinčias didelį augimo potencialą bei gebančias veikti augančios pasaulinės konkurencijos sąlygomis.

Fondas orientuojasi į investicijas Baltijos šalyse ir tokiuose kaimyniniuose regionuose kaip Lenkija, Skandinavija ir Vidurio Europa. Fondas jau yra investavęs į dvi bendroves, veikiančias sveikatos priežiūros ir inžinerinių paslaugų srityse.

Fondą valdanti „INVL Asset Management“ priklauso „Invaldos INVL“ grupei, kurios įmonės valdo pensijų ir investicinius fondus, alternatyvias investicijas, privataus kapitalo turtą, individualius portfelius bei kitas finansines priemones.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)