Brangimu išsiskyrė bankų sektorius („S&P500 “ bankų sektoriaus subindeksas kilo +3,57 proc.).

Teigiamas nuotaikas paskatino naujienos apie bankiniam sektoriui švelninamus reguliacinius reikalavimus. Panašiai vakarykštė prekybos sesija vyko ir pagrindinėse Europos rinkose – „Stoxx Europe 600“ baigė kilimu +0,72 procento.

Naujai pateiktų paraiškų nedarbo pašalpai gauti JAV per savaitę užregistruota 1,48 milijono, tai kiek daugiau nei prognozių vidurkis (1,3 mln.). Vakar JAV užregistruotas rekordinis naujų Covid-19 atvejų skaičius (39 tūkst.). Keletas valstijų jau atideda planus atšaukti anksčiau įvestus ekonominius ir socialinius ribojimus. Tarp jų labiausiai paveikta – Teksaso valstija, kurioje didžiuosiuose miestuose jau pradeda trūkti vietų ligoninėse hospitalizuotiems pacientams. Tuo tarpu D. Trumpas, panašu, kreipia mažai dėmesio į viruso protrūkį ir per „Twitter“ paskelbė, kad mirčių skaičius mažėja, o mirtingumo rodiklis JAV yra vienas mažiausių pasaulyje. Taip pat pridūrė, kad ekonomika grįžta į vėžes „riaumodama“ ir ateityje dėl viruso uždaroma nebus.

Mokėjimų paslaugas internetu teikianti bendrovė „Wirecard“ pateikė prašymą pradėti bankroto procedūrą po skandalo, per kurį bendrovė bandė nuslėpti, kad neturi beveik 2 mlrd. JAV dolerių turto, kurį teigė laikiusi keleto Filipinuose registruotų bankų sąskaitose. Po šios naujienos bendrovės akcijų kaina smuko 75 procentais.

Baltijos šalių OMXBGI indeksas beveik nesikeitė +0,08 procento. Bendra trijų biržų apyvarta siekė 1,15 mln. eurų. 100 tūkst. eurų apyvartą peržengė keturios bendrovės, iš kurių, aktyviausiai prekiauta „Tallink Grupp“ (-0,77 proc., sudaryti 247 sandoriai, apyvarta 107 tūkst. eurų) ir Šiaulių banko akcijomis (kaina nesikeitė, bendra apyvarta siekė 222 tūkst. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)