Naujų paraiškų skaičius yra 60 tūkst. mažesnis nei prieš tai buvusią savaitę. Naujausi duomenys bendrą nuo kovo vidurio atsisakytų darbo vietų skaičių kilstelėjo iki 47,2 mln.

Apdraustų žmonių nedarbo lygis, rodantis, kiek asmenų jau gauna bedarbio pašalpas, birželio 13 dieną pasibaigusią savaitę sumažėjo puse procentinio punkto iki 13,4 proc.

Paraiškų skaičius ėmė augti kovo viduryje, kai šalyje buvo pradėta uždarinėti bendroves. Šis skaičius ir toliau lenkia pasaulinės finansų krizės metu fiksuotus nedarbo duomenis.

Keturių savaičių slenkamasis paraiškų vidurkis nukrito nuo 1,78 mln. iki 1,62 mln. – ekonominių tyrimų bendrovės „High Frequency Economics“ analitikė Rubeela Farooqi teigė, kad tai yra geras ženklas, nors duomenys rodo, kad verslas toliau patiria sunkumų, valstijoms pamažu atnaujinant veiklą, šalyje nustatant vis daugiau naujų užsikrėtimo atvejų.

„Paraiškų skaičius išlieka didelis, jis greičiausiai atspindi bendrovių negebėjimą išlaikyti savo darbo jėgos pagal naujas, griežtesnes veiklos taisykles“, – teigė R. Farooqi.

„Trečią savaitę iš eilės pastebimas naujų paraiškų skaičiaus mažėjimas teikia vilčių ir toliau rodo, kad tęsiasi darbuotojų samdymas ir persamdymas į tas pačias darbovietes“, – pridūrė ji.

Ekonominių tyrimų bendrovės „Pantheon Macroeconomics“ ekonomistas Ianas Shepherdsonas teigė, kad didėjantis koronaviruso atvejų skaičius JAV, kur trečiadienį pranešta apie 35,9 tūkst. naujų atvejų, galimai vėl paskatins naujų paraiškų skaičiaus didėjimą.

„Šiuo metu pavojus yra toks, kad tose valstijose, kuriose sparčiai didėja infekcijų skaičius, ims daugėti paraiškų, o žmonės vėl pradės vengti restoranų ir prekybos centrų“, – ataskaitoje teigė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)