Investuotojų nuotaiką pakėlė žinia, kad FED planuoja tiesiogiai supirkinėti atskirų bendrovių obligacijas, taip siekiant palaikyti geras skolinimosi sąlygas. Anksčiau JAV centrinis bankas tai darydavo įsigydamas biržose prekiaujamų fondų vienetus. Supirkimai bus vykdomi remiantis specialiai šiam tikslui suformuotu bendrovių išleistų obligacijų indeksu. Po vakar vykusios telekonferencijos tarp Jungtinės Karalystės premjero B. Johnsono ir ES institucijų vadovų pranešta, kad abi pusės pasiryžusios nuolaidoms derybose dėl dvišalių santykių po „Brexit“ ir susitarimas gali būti pasiektas jau liepos mėnesį.

Didžiosios Britanijos svaro sterlingų kursas šįryt 8.30 val. Lietuvos laiku euro atžvilgiu buvo pakilęs 0,37 proc. (iki 0,894 svaro už eurą) po penkias prekybos sesijas iš eilės užsitęsusio nuosmukio. Ketvirtadienį pinigų politikos sprendimus skelbs Anglijos bankas. Azijos akcijų biržose šįryt kyla visi be išimties pagrindiniai akcijų indeksai (Japonijos NIKKEI +4,80 proc., Honkongo „Hang Seng“ +2,92 proc., Indijos „BSE 30“ +1,90 procento).

Baltijos šalių biržose vyravo korekcinės nuotaikos. Iš pirmojo dešimtuko bendrovių (skaičiuojant pagal prekybos apyvartą) pakilo tik „Telia Lietuva“ akcijų kaina (+0,72 procento). Šiaulių banko akcijos atpigo 1,51 proc., „Tallinna Kaubamaja Grupp“ 1,03 proc., „Tallink Grupp“ 1,04 procento. Jau pasibaigus prekybos sesijai Estijos statybų bendrovė „Merko Ehitus“ pranešė apie pasirašytą 13 mln. eurų (neskaičiuojant PVM) vertės sutartį dėl vėjo elektrinių parko plėtros Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją