Daugiausiai investuotojų dėmesio susilaukė nekilnojamojo turto, finansų ir energetikos sektoriams priskiriamų bendrovių akcijos. Dienos pradžioje indeksai buvo pakilę gerokai labiau, bet vėliau pokyčiai kuriam laikui tapo neigiami Pasaulio prekybos organizacijai paskelbus, kad antroji kronaviruso banga gresia bet kuriai šaliai, panaikinusiai įvestus apribojimus. Nors naujų atvejų padaugėjo Floridoje, Baltųjų rūmų patarėjas L. Kudlow patikino, kad reikšmingo užsikrėtimo atvejų skaičiaus padidėjimo visoje šalyje neužfiksuota. Preliminari birželio mėn. Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indekso reikšmė šiek tiek viršijo prognozę. Savaitgalį Kinija paskelbė apie didžiausią nuo balandžio vidurio koronaviruso atvejų skaičių, dėl to dalyje Pekino vėl įvestas karantinas. Tokijuje naujų užsikrėtimų skaičius šoktelėjo iki aukščiausio lygio per pastarąjį mėnesį. Azijoje šįryt daugumos akcijų indeksų pokyčiai yra neigiami (8.15 val. Lietuvos laiku Japonijos NIKKEI -1,99 proc., Taivano TAIEX -0,67 proc., Pietų Korėjos KOSPI -2,34 procento).

Baltijos šalių biržose baigiantis savaitei vyravo nuosaikiai korekcinės nuotaikos. OMXB indeksas smuktelėjo 0,23 proc., per tris biržas sudaryta sandorių už 1,6 mln. eurų. Daugiausiai sandorių sudaryta „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių kaina sumažėjo 0,52 proc. (iki 0,772 euro už akciją). Kainos pokyčiais išsiskyrė „Novaturas“ (+6,19 proc., iki 74,1 tūkst. eurų) ir „Panevėžio statybos trestas“ (-4,69 proc., iki 0,61 euro už akciją). „Novaturas“ jau pasibaigus prekybai pranešė apie pasirašytą sutartį dėl 5 mln. eurų ilgalaikės paskolos. Bendrovė planuoja panaudoti gautas lėšas likvidumui užtikrinti ir sugrąžinti klientams pinigus už neįvykusias keliones. „Tallinna Sadam“ irgi jau po prekybos paskelbė apie Suomijos vyriausybės sprendimą nuo birželio 15 d. panaikinti apribojimus keleivių eismui tarp Suomijos ir Estijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)