„Skelbiame nepaprastąją padėtį, kad išgelbėtume savo aeronautikos pramonę ir padėtume jai tapti konkurencingesne“, – spaudos konferencijoje Paryžiuje pareiškė B. Le Maire.

„Jei nebūtume nedelsdami įsikišę, trečdalis darbo vietų šiame sektoriuje būtų išnykusios <...> tai yra maždaug 100 000 iš 300 000 tiesioginių ir netiesioginių darbo vietų sektoriuje“, – pridūrė jis.

Pietvakarių Prancūzijoje esančiame Tulūzos mieste yra įsikūrusi Europos orlaivių gamintojos „Airbus“, kuri dešimtmečiais teikia užsakymus šimtus tiekėjams ir paslaugų teikėjams regione, būstinė.

Visgi dabar užsakymai išseko, nes viso pasaulio oro linijų bendrovės susidūrė su gilia krize, kurią sukėlė COVID-19 protrūkis, tuo tarpu perspektyvos išlieka labai neapibrėžtos.

Vyriausybė jau paskelbė, kad „Air France-KLM“, kuri per pirmąjį ketvirtį patyrė 1,8 mlrd. eurų nuostolių, gaus 7 mlrd. eurų paskolų iš valstybės arba valstybės garantuojamų paskolų pavidalu.

Šie pinigai leis užbaigti 60-ies orlaivių „Airbus A220“ ir 38 tolimųjų maršrutų orlaivių A350 įsigijimą.

Prancūzijos valstybė, „Airbus“, „Dassault Aviation“, „Thales“ ir „Safran“ įneš po 200 mln. eurų į fondą, skirtą mažoms ir vidutinėms įmonėms, visų pirma siekiant padėti joms investuoti į anglies dioksido išskyrimo mažinimo technologijas.

Į planą taip pat įtraukta 1,5 mlrd. eurų, kurie bus panaudoti „anglies dioksido išmetimo atžvilgiu neutralių lėktuvų“ kūrimui per ateinančius trejus metus, siekiant, kad kie lėktuvai būtų pradėti eksploatuot iki 2035 metų, pažymėjo B. Le Maire.

Gynybos ministrė Florence Parly (Florans Parli), dalyvavusi spaudos konferencijoje kartu su ekologinio ir integracinio perėjimo ministre Elisabeth Borne (Elizabet Born), teigė, kad bus paspartinti 600 mln. eurų vertės planiniai kariniai pirkimai, įskaitant trijų „Airbus A330“, kurie bus paversti degalų pildymo lėktuvais, ir aštuonių karinių sraigtasparnių „Caracal“ pirkimą.

Kariuomenė taip pat padvigubins užsakymus mažoms ir vidutinėms įmonėms, iki maždaug 100 mln. eurų, pateikiamus dėl lengvųjų stebėjimo lėktuvų ir dronus kūrimo, „užtikrindama 1 300 darbo vietų per ateinančius trejus metus“, pažymėjo F. Parly.

Apie paramą aviacijos sektoriui pranešta po to, kai Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pažadėjo 8 mlrd. eurų automobilių sektoriui, daugiausia dėmesio skiriant elektromobilių rinkos plėtrai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)