Nedarbo lygis šalyje ne tik kad nepadidėjo iki 19 proc. (toks buvo „Bloomberg“ prognozių vidurkis), bet nukrito nuo 14,7 iki 13,3 procento. Vienintelis iš paskelbtų rodiklių, kuris nuvylė lūkesčius, buvo valandinio darbo užmokesčio augimas – tikėtasi, kad jis sieks 1 proc., bet atlyginimai tokiu pačiu dydžiu smuktelėjo. Tarp labiausiai brangusių penktadienį atsidūrė bankų akcijos. Europos bankų akcijos vidutiniškai pabrango 6,2 proc., o per savaitę – apie 17 proc. (tai didžiausias teigiamas vienos savaitės pokytis nuo 2009 metų). Savaitgalį pasirodė žinia, kad „AstraZeneca“ kompanija praėjusį mėnesį kreipėsi į „Gilead“ su pasiūlymu dėl susijungimo. Tai būtų didžiausias sveikatos apsaugos sektoriaus bendrovių susijungimas per istoriją. Kol kas formalios derybos nėra vykdomos. OPEC ir trečiosios šalys susitarė pratęsti naftos gavybos ribojimus dar mėnesiui po 9,6 mln. barelių per dieną. Tos valstybės, kurios nesugebės įgyvendinti įsipareigojimų, turės labiau apriboti gavybą ateityje. „Brent“ tipo nafta šįryt 8.45 val. Lietuvos laiku brangsta aštuntą prekybos sesiją iš eilės (+1,44 proc., iki 42,91 JAV dolerio už barelį).

Savaitė Baltijos šalių biržose baigėsi aktyviai. Pirmas dvi vietas ir pagal sandorius, ir pagal apyvartą užėmė Šiaulių bankas ir „Novaturas“, kurių akcijos pabrango atitinkamai 3,05 ir 6,56 procento. Tarp pirmojo dešimtuko bendrovių (skaičiuojant pagal prekybos apyvartą) pigo tik „LHV Group“ akcijos (-1,17 procento). Didžiąją dalį naujienų bendrovės skelbė jau pasibaigus prekybai. „Klaipėdos nafta“ pranešė, kad gegužę naftos terminalų veiklos pajamos padidėjo 34,8 proc., suskystintų gamtinių dujų terminalo sumažėjo 36,2 proc., o bendrai smuktelėjo 13,6 proc. – iki 7 mln. eurų. Sausio-gegužės mėn. pajamų sumažėjimas kol kas siekia 24,4 procentus. „Grigeo“ pranešė, kad birželio 5 d. AB „Grigeo Klaipėda“ su AB „Klaipėdos vanduo“ pasirašė nuotekų tvarkymo sutartį ir atnaujina savo gamybinę veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)