Kai kurių fondų vadovai baiminasi, jog investuotojai į akcijas ėmė pernelyg pasitikėti tuo, jog ekonomika greitai atsities po koronaviruso pandemijos sukeltos krizės, o skatinamosios priemonės, kurių ėmėsi įvairių šalių vyriausybės ir centriniai bankai, bus veiksmingos.

„Stabilumas akcijų rinkose neatspindi to, jog yra prarandama daug darbo vietų ir mūsų visame pasaulyje laukia bankrotų banga“, – pareiškė Danny’s Yongas, vienas iš investicijų valdymo bendrovės „Dymon Asia Capital“ įkūrėjų, kurį cituoja britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

„Manau, jog vėliau šiais metais pamatysime, kaip pasaulio akcijų rinkos ritasi į naujas žemumas“, – pridūrė jis.

Daugelio fondų vadovams kelia nerimą staigus akcijų rinkų pakilimas nuo kovo mėnesį pasiektų žemų lygių.

JAV investuotojas milijardierius Stanley’s Druckenmilleris (Stenlis Driukenmileris) neseniai pareiškė, jog laukia bankrotų bangos, o ekonomikos V formos atsigavimą pavadino „fantazija“.

Nors makroekonominiai duomenys yra silpni, indeksas S&P 500 nuo kovo mėnesį pasiekto žemo lygio jau pakilo beveik 40 proc., taigi, palyginti su metų pradžioje buvusiu lygiu, jis sumenko tik 3 procentais.

Pasak D. Yongo, investuotojai netrukus gali suvokti, kad jų įsitikinimas, jog Federalinio rezervo sistema (FRS) įsikiš ir parems rinkas, gali būti perdėtas.

„Kai kurie mano, jog nestandartinės FRS priemonės neturi ribų, tačiau taip nėra“, – pareiškė jis ir pridūrė, jog, kalbant apie JAV akcijų rinką, dabar kone svarbiausia yra tai, kiek paskatų sugebės prastumti JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)