Vyriausybėms sparčiai atšaukinėjant dėl Covid-19 įvestus apribojimus ir taikant ekonomikos skatinimo priemones, akcijų rinkoje toliau vyrauja pozityvios nuotaikos. Europos ir JAV biržų indeksai gerokai ūgtelėjo („Stoxx Europe 600“ +1,57 proc., „S&P 500“ +0,82 proc., „Dow Jones“ +1,05 proc.), o MSCI pasaulio akcijų indeksas pakilo į tris mėnesius nematytą lygį. Vakar buvo atnaujintos derybos tarp ES ir Jungtinės Karalystės prekybinio susitarimo.

Šalies vyriausybė kol kas nesutinka nukelti gruodžio 31 d. termino, nors manoma, kad per tokį trumpą laiką susitarti nerealu, dėl ko vėl kyla kieto „Brexit“ rizika.

Rytoj vyks ECB susitikimas – prognozuojama, kad palūkanų normos keičiamos nebus, bet bus išplėsta turto supirkimo programa. JAV doleris euro atžvilgiu šįryt pinga jau šeštą prekybos sesiją iš eilės (8.15 val. Lietuvos laiku 0,37 proc., iki 1,121 dolerio už eurą). „Brent“ tipo naftos kaina vakar pakilo 3,26 proc., šįryt dar 1,36 proc. ir atsidūrė virš simbolinės 40 JAV dolerių ribos. Spėjama, kad OPEC ir trečiosios šalys gali dar labiau sumažinti gavybą.

Pasibaigus pirmojo ketvirčio rezultatų skelbimo sezonui, investuotojų aktyvumas nenuslūgo. Vakar bendra Baltijos šalių biržų apyvarta siekė 5,2 mln. eurų, OMXB indeksas pakilo 0,71 procento. Prekybos lyderiu tapo pastaruoju metu dideliais kainos svyravimais pasižymintis „Novaturas“ – kelionių organizatoriaus akcijomis sudaryta sandorių už 3,38 mln. eurų, kaina pakilo 7 proc. (iki 2,14 euro už akciją).

Jau pasibaigus prekybai, bendrovė pranešė, kad „Central European Tour Operator“ nebevaldo grupės akcijų. Kas įsigijo parduotas akcijas, kol kas nėra žinoma. Anksčiau „Central European Tour Operator“ valdė 34,42 proc. „Novaturo“ akcijų. Dar didesniu kainos pokyčiu (+8,70 proc., iki 1,75 euro už akciją) išsiskyrė „Silvano Fashion Group“. „LHV Group“ akcijų kaina pakilo 2,43 proc. (iki 12,65 euro už akciją). Po prekybos sesijos bankas pranešė apie sėkmingai išplatintą 5 metų trukmės padengtų obligacijų emisiją su 0,12 proc. pajamingumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)