Investuotojai nerimauja ir dėl galimai atsinaujinsiančių konfliktų JAV ir Kinijos santykiuose (tarp jų – ir prekybiniuose). JAV prezidentas pareiškė, kad COVID-19 virusas kilo vienoje Kinijos laboratorijų, o vėliau šalis kurį laiką bandė nuslėpti jo buvimo faktą. Jungtinės Karalystės premjeras B. Johnsonas paskelbė, kad šią savaitę bus pristatytos plataus masto ekonomikos gelbėjimo paketo detalės. „FTSE 100“ indeksas nukrito 2,34 proc. daugelis kitų Europos biržų neveikė dėl laisvadienio.

Prieš ilgąjį savaitgalį Baltijos šalių biržose vyko aktyvi prekyba. Per tris biržas perleista akcijų už 2,2 mln. eurų, OMXB indekso vertė pakilo 0,54 procento. Dideliu prekybos aktyvumu ir kainos pokyčiu išsiskyrė „Tallink Grupp“. Bendrovės akcijų 657-iais sandoriais perleista už 582,1 tūkst. eurų, kaina pakilo 3,03 proc. (iki 0,68 euro už akciją). Bendrovė finansinius rezultatus skelbs ketvirtadienį.

Pirmojo ketvirčio rezultatus paskelbė Šiaulių bankas. Sausį-kovą uždirbta 8,4 mln. eurų grynojo pelno – 43 proc. mažiau, negu 2019 m. per tą patį laikotarpį. Atsižvelgiant į prognozes dėl COVID-19 įtakos, pirmąjį ketvirtį buvo suformuoti 4,9 mln. eurų atidėjiniai galimiems vertės sumažėjimo nuostoliams (prieš metus užfiksuotas 0,7 mln. eurų sumažėjimo nuostolių atstatymas). Šiaulių banko grynosios palūkanų pajamos išaugo 12 proc. (iki 18,5 mln. eurų), grynosios paslaugų ir komisinių pajamos 4 proc. (iki 4,1 mln. eurų). Atsižvelgiant į COVID-19 pandemijos poveikį verslo aplinkai, bankas atnaujino 2020 m. veiklos finansines prognozes. Prognozuojama, kad rizikos kaštų rodiklis (CoR) sieks 1,4 proc., o 2020 m. ROE apie 8 procentus.

Anksčiau numatytas tikslas sumažinti neveiksnių pozicijų rodiklį (NPE) iki žemiau 5 proc. nebus pasiektas. Išlaidų ir pajamų santykio (C/I), rizikos valdymo, rinkos dalies ir klientų pasitenkinimo tikslai išlieka nepakitę. Šiaulių banko akcijos ketvirtadienį atpigo 0,25 proc., iki 0,397 euro už akciją. Jau pasibaigus prekybai, „Rokiškio sūris“ pranešė, kad tą pačią dieną vykusiame akcininkų susirinkime buvo pritarta susirinkimo metu pateiktam siūlymui išmokėti 0,10 euro už akciją dividendus iš 2019 m. pelno. Skaičiuojant pagal ketvirtadienio uždarymo kainą, bendrovės akcijų dividendinis pajamingumas siekia 4,0 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)