Baltieji rūmai patvirtino rekomendacijas, kuriomis valstijos turėtų vadovautis atšaukiant įvestas priemones. „Gilead Sciences“ akcijų kaina pašoko 9,73 proc., pasirodžius pranešimams, kad bendrovės pagamintą vaistą nuo COVID-19 vartojusiems pacientams gerokai sumažėjo ligos simptomai.

Nauja savaitė prasidėjo dar vienu naftos kainos nuosmukiu – 8.15 val. Lietuvos laiku barelis WTI tipo naftos buvo atpigęs 19,43 proc. (iki 14,72 JAV dolerio už barelį). Tai žemiausias lygis nuo 1999 metų. Daugėja ženklų, kad saugyklose visame pasaulyje pradeda trūkti vietos žaliavai sandėliuoti, o paklausa artimiausiu metu išliks menka dėl ekonominio nuosmukio.

Po to, kai buvo paskelbti duomenys, rodantys, kad Kinijos BVP pirmąjį ketvirtį susitraukė 6,8 proc., šalies valdžia pažadėjo papildomas ekonomikos skatinimo priemones, tarp kurių – ir palūkanų normų mažinimas. Naujoms išlaidoms finansuoti netrukus turėtų būti išleistos specialiosios paskirties obligacijos už 1 trilijoną juanių (141,3 mlrd. JAV dolerių).

Pirkėjai dominavo ir Baltijos šalių biržose – OMXB indeksas pakilo penktą prekybos sesiją iš eilės (+1,65 proc.), bendra apyvarta siekė 3,4 mln. eurų.

Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko akcijomis, kurių 654 sandoriais perleista už 794,6 tūkst. eurų, kaina pakilo 2,28 proc. (iki 0,404 euro už akciją). „Olainfarm“ (+3,07 proc.) pranešė, kad kovą pajamos pakilo 22 proc. (iki 13,2 mln. eurų), nepaisant 28 proc. smukusių pardavimų antroje pagal dydį Rusijos rinkoje. Statybų bendrovė „Nordecon“ (+3,26 proc.) jau pasibaigus prekybai informavo apie siūlymą nemokėti dividendų iš 2019 m. pelno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)