Prasidedant prekybai, pagrindiniai akcijų indeksai pakilo apie 3,5 proc., bet vėliau investuotojų optimizmas išseko ir dienos pabaigoje fiksuoti neigiami pokyčiai („S&P 500“ -0,16 proc., „Dow Jones“ -0,12 proc., NASDAQ -0,33 procento).

Europos akcijų „Stoxx Europe 600“ indeksas pakilo 1,88 procento. Rinkos dalyvius nudžiugino mažėjantis naujų koronaviruso atvejų augimo tempas Prancūzijoje ir Italijoje.

Brent“ tipo naftos kaina vakar smuktelėjo 3,57, bet šįryt vėl pakilo 3,17 proc. (iki 32,88 JAV dolerio už barelį), investuotojams spėliojant, ar OPEC ir trečiosioms šalims šią savaitę pavyks pasiekti susitarimą dėl gavybos mažinimo ir taip stabilizuoti kainas. G20 šalių grupei pirmininkaujanti Saudo Arabija balandžio 10 d. surengs specialų energetikos ministrų susitikimą šiam klausimui aptarti. Žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Saudo Arabija ir Rusija siekia plataus susitarimo sumažinti gavybą 10 mln. barelių per dieną. OPEC skaičiavimais, pasaulinė naftos paklausa antrąjį 2020 m. ketvirtį turėtų nukristi 11,9 mln. barelių per dieną.

Baltijos šalių biržose – didžiausias šuolis nuo 2011 metų. OMXB indekso vertė vakar pakilo 4,78 procento. Aktyviausiai prekiauta Šiaulių banko ir „Tallink Grupp“ akcijomis, kurių kainos ūgtelėjo atitinkamai 7,94 proc. ir 6,69 procento. Gerokai pabrango ir „Telia Lietuva“ (+6,07 proc.), „Merko Ehitus“ (+7,18 proc.) ir „Apranga“ (+7,69 proc.) akcijos.

Dauguma naujienų vakar rinką pasiekė jau pasibaigus prekybos sesijai. „Tallinna Sadam“ pranešė, kad pirmajį 2020 m. ketvirtį krovinių srautas per bendrovės uostus išaugo 2 proc., keleivių skaičius nukrito 13,3 proc., apsilankiusių laivų sumažėjo 2,9 procento. „Klaipėdos nafta“ paskelbė, kad kovą naftos terminalų veiklos pajamos išaugo 30,8 proc., suskystintų gamtinių dujų terminalų sumažėjo 33,9 proc., o bendrai pajamos nukrito 13,4 procento. „Apranga“ išplatino balandžio 30 d. vyksiančio visuotinio akcininkų susirinkimo projektus. Dividendų iš 2019 m. pelno (9,2 mln. eurų) siūloma nemokėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)