Kaip teigiama pranešime, „Ignitis grupė“ oficialius siūlymus supirkti antrinių bendrovių akcijas pradeda balandžio 3 dieną, penktadienį. Siūlymo laikotarpis, kurio metu bus galima parduoti akcijas, tęsis 20 dienų iki balandžio 22 dienos (įskaitytinai).

Už vieną ESO akciją bus mokama 0,88 euro, o už vieną „Ignitis gamybos“ akciją – 0,64 euro. Akcijų supirkimas bus įgyvendinamas per vertybinių popierių biržą „Nasdaq Vilnius“, tarpininkaujant SEB bankui.

Atsižvelgiant į šalyje paskelbtą karantiną, jeigu smulkieji akcininkai susidurtų su sunkumais parduodant savo akcijas „Ignitis grupei“, būtų vertinama galimybė pratęsti oficialaus siūlymo terminą.

Nurodoma, kad tie smulkieji akcininkai, kurie ESO ir „Ignitis gamybos“ akcijų turėjo šių metų kovo 17 dieną, jas pardavę „Ignitis grupei“ iki šių metų balandžio 22 dienos, patvirtinus Lietuvos bankui, įgis pirmumo teisę įsigyti akcijų „Ignitis grupės“ pirminio viešo akcijų siūlymo metu.

Be to, ESO ir „Ignitis gamybos“ valdybos priėmė sprendimus siūlyti mokėti akcininkams atitinkamai 0,076 euro ir 0,056 euro dydžio dividendus už vieną akciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)